download

Sveti Vinko

Na svetkovinu  sv. Vinka Paulskog 27. 09. okupili smo se na Srebrnjaku, u samostanu Marijinih sestara BDM Čudotvorne Medaljice na svečanoj Sv. Misi koju je predvodio p. Milan Lojić, duhovnik Štovatelja Čudotvorne Medaljice. Prije svete mise, kao i mnogo puta do sada, okupljeni štovatelji izmolili su Vječnu devetnicu.

Svećenik je upoznao okupljenih tridesetak članova i sestara o karizmi svetog Vinka i o njegovom djelovanju, ostavio nam mnogo za razmišljati o tolikom sebedarju i humanizmu kojeg je svetac živio, povlačeći paralele u našem današnjem životu. Karizma lazarista gotovo kao da se mogla dodirnuti i u ovo zasićeno vrijeme uspjeli smo biti dotaknuti nečim svježim: svecem koji je u svojoj poniznosti i malenosti sa zadnjeg došao na prednje mjesto i kojeg Gospodin dan danas uzvisuje! Obogaćeni njime i mišlju da su naše Marijine sestre bez kojih ova mala obitelj ne bi postojala, prvenstveno zbog Gospe zapravo potekle od sv. Vinka ,  s vjetrom u leđa krećemo u novi život, nova davanja i nove blagosti po Kristu kroz našu udrugu štovatelja BDM Čudotvorne medaljice.

Bilo je ovo naše prvo okupljanje nakon ljetne stanke i to po nadahnuću sv. Vinka, a sljedeće će se održati 27.10. a o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni.

Nakon svete mise izložila se relikvija svetog Vinka, komad tkanine njegove odjeće koju smo s poštovanjem častili i utjecali se istom tom svecu.

Po završetku svečanog blagoslova družili smo se u blagovaonici uz čašicu razgovora.