il_fullxfull.1233978916_d0vv

Susret vijeća štovatelja BDM Čudotvorne medaljice i koordinatora podružnica

Dana 27.10.2018.godine održano je vijeće Štovatelja BDM Čudotvorne medaljice i koordinatora podružnica Štovatelja BDM Čudotvorne medaljice uz prisustvo s. provincijalke  s.Kaje Ljubas, s.Magdalene Barešić, s.Jelene Lončar, s.Cecilije Firić, s.Danijele Jukić, s. Martine Đorđević, Mato Ivoš, Tanja Ćurić,  Damir Kranjec, Irena Grbac, Maja Žeravica.
Sastanak je počeo u 10:00 sati. Točke dnevnog reda bile su : Statut Udruge Štovatelja Čudotvorne medaljice, plan i program rada, vizija/misija djelovanja Udruge, planiranje godišnjih susreta te hodočašća. Centralni dio sastanka je molitva svete krunice radosnog otajstva, potom ručak kojeg su marljivo pripremile sestre. Nakon objeda smo nastavili u radnom tonu izmjenjući dojmove i iskustva rada “na terenu”, izazova današnjice, potreba duhovne gladi naših bližnjih. Vrijeme je brzo prolazilo i mnogo toga se definiralo i razgovaralo. U 16:00 bio je molitveni susret pošto je zadnja subota u mjesecu, gdje je novi duhovnik Udruge, a stalni duhovnik Marijinih sestara p.Milan Lojić održao izvandrednu katehezu na temu :”Snaga molitve” pokušavajući personalizirati  pogled na odnos sa Gospodinom svakome od nas.
Izrazita toplina, predanost i dobar duh pratili su skoro jednosatno predavanje koje je sačinjavalo i interakciju među nas pedesetak okupljenih i, usudim se primijetiti, novi, vedri duh naše male obitelji! Tražila se pokoja stolica viška. Potom smo pjesmom slavili Gospodina i Besgrešnu Djevicu Mariju, a kao sama potvrda tako prelijepog dana, častili smo Presveti Oltarski Sakramenat.
Pred Isusom, zahvalni za ovo stado, za ovu obitelj, novim pogledom na molitvu i svijest tko je taj Bog kojem se obraćamo u strahopoštovanju i tišini smo proveli 15ak minuta sa Isusom. Izmolili smo Vječnu devetnicu u čast Bezgrešne. Potom je slijedilo uobičajeno druženje u prostorijama samostana. Sigurna sam, da su prilike drugačije i okolnosti da svaki dan provedemo poput ovoga,ovaj svijet bi postao pun svetaca! Slava Bogu i hvala Majci Božoj, Kraljici Neba i zemlje što nas toliko voli i zagovara na tako divnom danu!