su-1

Snaga molitve

Okupili smo se danas, 26.siječnja na Srebrnjaku ,u samostanu Marijinih sestara Čudotovorne medaljice. Tema molitvenog susreta je bila “Snaga molitve”, kao i cijelu ovu godinu pred nama.
Dvoje Štovatelja su izlagali svoje svjedočanstvo na temu molitve i svoj vlastiti odnos prema tome te pokrenuli malo pitanja i raspravu, što je u konačnici bio cilj susreta. Interakcija i zbližavanje vjernika.
Molitva kao takva ima toliko verzija koliko je i nas samih na svijetu stoga svaka inačica je vrijedna za poslušati i pohraniti u srcu. Kao dar Marije, igrom slučaja tu se zatekla jedna Štovateljica iz Splita, točnije iz Dračevca koja svojim iskustvom i življenjem križa ponizno i jednostavno svjedoči svoje predanje i odnos s Bogom. Obgrljeni zajedništvom izmolili smo Vječnu devetnicu, potom smo gledali film o s.Leopoldini Brandis. Zanimljivo je kako se posložio program današnjeg susreta, prvo svjedočanstva i razgovori zatim nešto novo da pobliže doživimo povijest naših sestara i da upoznamo lik i djelo sestre Leopoldine. Nesumnjivo je da je drugačije preporučiti se u nečije molitve ako tu osobu donekle poznajemo, pa makar to bilo kroz film. Bogatstvo jednostavnosti i požrtvovnosti za Krista kroz potrebite samo su neke od odlika ove izvanredne osobe, majke Leopoldine.
U nadi da će susreti i dalje biti ovako plodonosni, s molitvom krećemo dalje.