st-2

Osijek – Susret Štovatelja

U subotu 16. 2. 2019. od 16.00 – 18.00  sati. u našoj Provincijalnoj kući održan je susret Štovatelja Čudotvorne medaljice. Okupio se velik broj članova s područja grada Osijeka. Nakon kratkog uvoda susret je započeo molitvom „Vječne devetnice“  u koju smo uključili sve naše, potrebe, nakane i osobe za koje smo došli moliti Isusovu pomoć i Gospin zagovor.

Predavanje na temu:“Liturgijska godina i naš susret s Bogom“ održala je s. Samuela. Istaknula je da se svakome od nas Bog osobno objavljuje na razne načine: kroz molitvu, Sveto pismo, kroz događaje svakoga dana i našu savjest te kroz sakramente i naše bližnje. Dramatična borba između dobra i zla koja se odvija u svijetu, događa se i u našem srcu. Naša Gospa nas poziva da uzmemo „oružje“ kojim ćemo se poput mladog Davida s pouzdanjem u Boga boriti i pobijediti Zloga.

To su 1. Molitva (srcem) krunice, 2. Čitanje i življenje po Božjoj riječi; 3. Primanje Euharistije – Kruha jakosti; 4. Post i odricanje kao rast u slobodi srca i 5. Mjesečna ispovijed.

Nakon iscrpnog predavanja štovatelji su razmišljali i odlučili do idućeg susreta pokušati se osloboditi jedne svoje loše osobine i truditi se oko jedne kreposti koju su izabrali potaknuti ovim susretom.

Kroz molitvu krunice sa uvodnim razmatranjima koje je pripremila s. Danijela promatrali smo Marijin život i njezine kreposti koje su nam nadahnuće i pomoć u našem duhovnom rastu i svagdašnjem susretu s Bogom.

Uslijedilo je druženje i zakuska koje su pripremile sestre i štovatelji. Razmotrili smo mogućnost posjeta bolesnima i osamljenima kroz Korizmu, o čemu ćemo se na idućem susretu detaljnije dogovoriti. Idući susret planiramo u subotu 9. 3. 2019.

U Nedjelju 17. 2. 2019. S. Samuela je u dogovoru sa s. Hermengildom održala isti susret u Donjem Miholjcu. Iz Osijeka su sudjelovale tri djevojke, tako da je svega bilo oko petnaestak Štovatelja.

Hvala Bogu i Bezgrešnoj na ovim susretima koji nas je duhovno obogatili i ohrabrili.

s. Samuela Markanović