zbor

DUHOVNA OBNOVA ZA ŽUPNE ZBOROVE

U subotu 2. ožujka održana je već tradicionalna šesta po redu  jednodnevna duhovna obnova za župne zborove  gdje djeluju naše sestre. Tema je bila: Dođosmo pokloniti mu se! Voditelj duhovne obnove  bio je vlč. Krunoslav Kolar.  I ako tek godinu i pol svećenik vlč. Kolar je na izvrstan način prezentirao izlaganje temeljeno na evanđeoskom tekstu Bogojavljenja.

Na početku duhovne obnove sve nazočne  pozdravio je i zaželio plodonosan rad naš župnik vlč. Vjekoslav Pavlović. Nakon izlaganja uslijedila je bogata diskusija gdje su sudionici mogli iznijeti svoja pitanja ali i ono što su novo spoznali. Potom smo se uputili u kapelu na klanjanje  pokloniti se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu gdje su meditacije i molitve također bile nadahnute istim evanđeoskim tekstom.

Vrijeme objeda bila je lijepa prilika za intenzivno duženje, izmjenjivanje iskustava i još bolje upoznavanje. Okrijepljeni tjelesnom hranom pošli smo na Pokorničko bogoslužje. Hvalevrijedno je istaknuti temeljiti ispit savjesti koji je mnogima pomogao iskopati iz „pepela“ neke situacije koje možda i nisu smatrali grijehom. Za pojedinačnu ispovijed također se pridružio naš župnik vlč. Pavlović. Kao kruna i vrhunac dana uslijedilo je Euharistijsko slavlje. To je bilo uistinu veliko slavlje zbog svega doživljenog tijekom dana, a osobito slavlje zbog pomirenja s Bogom.

Nakon Euharistijskog slavlja i zajedničkog fotografiranja bila je opet prigoda za osvrt na protekli dan.  Bilo je lijepo  slušati što je svaki pojedinac doživio a zajednička odluka bila je ne vraćati se kućama istim putem poput mudraca.

Velika hvala Trojednom Bogu  na ovom susretu. Također hvala vlč. Krunoslavu koji je prihvatio ovaj izazov i cijeli dan darovao Gospodinu darovavši ga pjevačima. Hvala i sestrama Franciski i Jeleni koje su animirale svoje pjevače i s njima nazočile duhovnoj obnovi. Naravno, hvala i mojim sestrama u kući koje uvijek kod ovakvih susreta stave se velikodušno na raspolaganje.

Neka je sve Bogu na slavu a nama na korist i spasenje!

s.Ivana