obn2

Vjerujem u Boga Oca

U subotu 30. ožujka 2019. godine održana je u samostanu Marijinih sestara od čudotvorne medaljice cjelodnevna duhovna obnova za mlade koju je predvodio vlč. Josip Vragović iz Gornje Rijeke, uz pomoć časnih sestara Ivane i Dragane. Tema duhovne obnove bila je: „Vjerujem u Boga Oca“.

Nakon okupljanja uputili smo se u dvoranu gdje smo nakon uvodne molitve imali kratko predstavljanje. Zatim je vlč. Vragović održao prezentaciju na zadanu temu gdje smo se svi lako mogli pronaći. Naglasak je bio na tome kako bismo trebali imati više povjerenja u Boga kao što djeca imaju u svoje roditelje. Također je bila riječ o tome kako je Bog prisutan svugdje iako toga često nismo ni svjesni te kako bismo trebali više razmišljati o onome što molimo i ne moliti samo u teškim trenucima u životu kao što mnogi često čine, već se više puta na dan sjetiti Boga i zahvaliti mu na onome što imamo. Nakon osvrta na prezentaciju, uslijedio je svima zasigurno najzanimljiviji dio, a to je rad u skupinama jer se na taj način bolje međusobno upoznamo. Kroz scenske prikaze i likovni rad prikazali smo svakodnevne situacije vezane uz temu.

Vrijeme ručka iskoristili smo za odmor i druženje. Nakon tjelesne okrijepe, imali smo križni put koji nije bio uobičajen na kakav smo navikli, već je bio prikazan put liječenog ovisnika sa kojim smo se mogli poistovjetiti jer smo na neki način svi mi ovisni o nečemu, i tako njegov put obraćenja pokušati primijeniti i na svoj život.

Svi ti koraci pomogli su nam da se što bolje pripremimo za ispit savjesti jer smo imali priliku za pomirenje s Bogom nakon čega je uslijedila i sveta Misa u kapelici što je bio vrhunac Duhovne obnove. Po završetku svete Mise napravili smo zajedničku fotografiju ispred kipa Gospe čudotvorne medaljice te se vratili u dvoranu kako bismo međusobno izmijenili dojmove i stečena iskustva.

Duhovnu obnovu završili smo zajedničkom molitvom i zahvalom časnim sestrama koje su sve organizirale te vlč. Vragoviću koji je upotpunio ovaj naš susret, kao i svim mladima koji su se odazvali pozivu i time pripravili svoja srca i duh za najveći kršćanski blagdan – Uskrs!

Lorena Lazarin