SL3

DUHOVNE VJEŽBE I PROSLAVA JUBILEJA: ZLATNI JUBILEJ 50. I 25 GODINA ZAVJETA

Nakon duhovnih vježbi u Blaškovcu, koje je vodio p. Antonio Čirko bilo je  svečano Euharistijsko slavlje i proslava jubileja  50 god. i 25 god zavjeta i života u Družbi  Marijinih sestara.

Svečano Euharistijsko slavlje je započelo u 11i 30h sa svečanim ulaskom slavljenica s upaljenim svijećama zlatnog jubileja : s. Veronike Đuzel, s. Cecilije Firić,  s. Miheline Marić i s. Doroteje Dunđer kao i 25 obljetnice; s. Ane Gashi i s. Lidije Đorđević  u pratnji poglavarica Časne Majke Irme Makše i Provincijalke s. Kaje Ljubas.

Euharistijsko slavlje je bilo uzveličano skladnim pjevanjem zbora Marijinih sestara po vodstvom s. Samuele i naših sestara  iz Benina. Nakon propovjedi slavljenice su obnovile svoje zavjete i time potvrdile vjernost Bogu i Družbi u kojoj žive i djeluju.

Uz čestitke i uspomene na taj dan slikale smo se, da potvrdimo taj svečani dan. Radosni s Euharistijskog stola prešli smo u blagovaonicu na svečani ručak što su nam naše sestre priredile. No velika radost i iznenađenje uz pjesmu i  čestitanje priredile su  nam Časna Majka, s. Provincijalka te kućne poglavarice  naših zajednica uručujući nam predivne poklone za jubileje. Uz pjesmu smo se počastile s posebnim tortama,  specijalitet s. Vendeline .

Iskreno se zahvaljujemo poglavaricama i sestrama za taj nezaboravni, kako duhovni rast tako i za sve čestitke i poklone koje smo primile, zahvalne jubilarke za 50. i 25, godina zavjeta i života u Družbi Marijinih sestara.

S. Cecilija Firić