sl6

Dva lijepa događaja u jednom danu

Subota, dan kada je u našem gradu Zagrebu organiziran „Hod za život“. Toj lijepoj manifestaciji priključile smo se i mi Marijine sestre, iz naše zajednice sa Srebrnjaka15. s.Danica i s.Magdalena. Bilo je lijepo biti dio toga mnoštvu; majki i očeva sa djecom u kolicima i naručju, mladića i djevojaka, muževa i žena, svećenika i časnih sestara. Uzela sam blagoslovljenih Čudotvornih medaljica i dijelila u hodu onima kojima me je ljubav Bezgrešne nadahnjivala. Na trgu sv. Marka gdje je bio završetak „Hoda za život“  uz pozdrave organizatora cijelom skupu i poznatom pjevaču, koji je s nama bio u hodu, Marko Perković Tompson.  Odžao je koncert u njegovom stilu. Bilo je sa puno srca i radosti. Dok je pjevao pjesmu „Nemoj nikad Boga izdati“ na ramenima su iz udruge „Neboj se malo stado“ četiri mladića donijeli kip Blažene djevice Marije Fatimske. Dok su ga spuštali na pozornicu neko je iz mnoštva povikao da pogledamo u nebo. Vidjeli smo jedan neopisiv prizor, mislim da su to kamere uspjele snimiti, oko sunca duga, prekrasna duga je obgrlila krugom sunce koje je sijalo punim sjajem. To je bio za nas veliki znak  ljubavi i  zagovora  naše nebeske majke. Ta duga je Marija što nebo sa zemljom spaja.

Popodne  u šesnaest sati skupili smo se na mjesečni molitveni susret u našem samostanu. Pater Milan nam je kao i obično sa svojom specifičnom karizmom dočarao Isusa. Na temu “Isuse, sine Davidov, smiluj mi se”.

Oduševio nas je meditacijom i čežnjom za svijetlom i rasvjetljenjem Isusove riječi: “Ja sam svijetlo svijeta, tko ide za mnom neće hoditi u tami, nego će imati svijetlost života.“

Slušajući  izlaganje i poticaje osjetili smo da smo često zaslijepljeni i da nam treba vjere u našem svakodnevnom životu. Trebamo doći Isusu i vapiti da nam se smiluje u mnogim našim sljepoćama. Poslije meditacije je uslijedilo Euharistijsko slavlje.

Nakon sv. Mise uz druženje i zakusku dogovarali smo se oko ostvarenja zavjetnog hodočašća Gospi Kondžilskoj.

Neka Bezgrešna zagovara i vodi naša srca, obitelji i naše  putove.

s. Magdalena Barešić