APOSTOLAT ČUDOTVORNE MEDALJICE

objavljeno u: Događanja, Izdvojeno | 0

Susret štovatelja Gospe čudotvorne medaljice upriličen je u subotu, 3.lipnja u novokapelačkoj župi Blažene Djevice Marije, a na Duhove, 4. lipnja i u nedalekom Srednjem Lipovcu. Na susrete su potaknuli novokapelački župnik i dekan Novokapelačkog dekanata, prečasni Goran Mitrović te  č. s. Samuela Markanović, Marijina sestra.

Nakon večernje svete mise u novokapelačkoj župnoj crkvi, poticajno izlaganje na temu „Pošalji nam, Gospodine, Duha Svetoga“ održala je č. s. Cecilija Firić. Štovatelje Gospe čudotvorne medaljice ukratko je upoznala i  poviješću Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice. Pojasnila je zašto se medaljica naziva čudotvornom, koje se milosti dobivaju poniznom i ustrajnom molitvom, uz nošenje medaljice. Naglasila je i ljepotu Vječne devetnice, uz obrazloženje zašto se zove vječna. Susretu u Novoj Kapeli odazvao se lijep broj štovatelja.

Sutradan, 4. lipnja, na Duhove, Marijine sestre iz Zagreba, č.s. Cecilija Firić i Magdalena Barešić bile su nazočne ranoj misi, na kojoj su predstavljeni ovogodišnji krizmanici novokapelačke župe. Zatim su  s novokapelačkim kapelanom, vlč Robertom Kupčakom, posjetile Srednji Lipovac. I ondje je održan lijep susret s vjernicima i štovateljima Gospe čudotvorne medaljice.  Sestre su okupljenima podijelile medaljice i sličice s molitvom posvete Bezgrešnoj.

Nakon središnjeg euharistijskog slavlja u Novoj Kapeli, č. s. Cecilija Firić ponovo je vjernicima progovorila o Družbi Marijinih sestara i njihovom poslanju, o čudotvornoj medaljici i Vječnoj devetnici, podijelivši medaljice i preklopnice s Vječnom devetnicom.

Susreti u spomenutim mjestima svakako su doprinijeli svečanom i molitvenom ozračju blagdana Duhova.

Višnja Mikić

[slideshow_deploy id=’5207’]

(129)