BLAGDAN BDM ČUDOTVORNE MEDALJICE

objavljeno u: Događanja, Izdvojeno, Žepče | 0

U našoj maloj zajednici u župi Žepče kroz devet dana pripremali smo se za proslavu Blagdana Gospe čudotvorne medaljice. Svaku večer molili smo s našim župljanima i štovateljima BDM čudotvorne medaljice krunicu, litanije i vječnu devetnicu. A vrhunac svega bila je euharistija izvor kršćanskog života; gdje smo molili milost i zagovor naše nebeske Majke i zahvaljivali joj za mnoge uslišane molitve.
Na sam dan blagdana pridružili su nam se i naša braća Salezijanci te sestre Milosrdnice koji su uzveličali ovo naše slavlje. Hvala našem župniku vlč. Predragu Stojčeviću i kapelanu vlč. Davidu koji su nas pratili i hrabrili tumačeći riječ Božju. Na sam Blagdan euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Predrag Stojčević a župni vikar vlč. David u svojoj homiliji predstavio je sv. Katarinu Laboure kao hrabru ženu u vremenu u kojem je živjela, kojoj je Bog povjerio velike stvari a s kojima se ona hrabro nosila. Predstavljajući lik te hrabre i odvažne žene vlč. David svakoga od nas ohrabrio je da se ne bojimo prihvatiti darove koje nam Bog povjerava u našem svakodnevnom životu; nego da ih s radošću i ljubavlju prihvatimo te s njima obogaćujemo sve one koje nam Bog šalje na naš životni put. Hvala i našem mješovitom župnom zboru koji su svojim pjevanjem uveličali ovo slavlje. Nakon euharistijskog stola slavlje smo nastavili zajedničkim druženjem u našem pastolarnom centru.

Hvala svim ljudima koji su nas svojim dolaskom podržali u molitvi i na bilo koji način sudjelovali u proslavi ovog našeg Družbinog blagdana.

Stoga molimo Mariju za snagu i s pouzdanjem i vjerom nosimo čudotvornu medaljicu i molimo je… O moćna Djevice i Majko našeg spasitelja-zadrži nas tijesno uza se svakog trenutka našeg života. Isprosi nama djeci svojoj milost sretne smrti-tako da uzmognemo zajedno s tobom-uživati nebesko blaženstvo uvijeke. Amen

(295)