DAN MLADIH VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

objavljeno u: Događanja, Izdvojeno, Žepče | 0

Tradicionalno, posljednjeg vikenda u svibnju mjesecu u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. održan je Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Gospinu svetištu Komušina-Kondžilo.

Grupa od 17 mladih iz župe sv. Ante Padovanskog na čelu s našim kapelanom vlč. Davidom zaputila se dan radnije na hodočašće i odlučila pješačiti do našeg Marijanskog svetišta u Komušinu. Uz molitvu, pjesmu i radost krenuli smo ujutro u 9:00 sati. Prije samog polaska župnik vlč. Predrag Stojčević molio je s nama za sretan put i udijelio nam svoj blagoslov. Uz Božju pomoć i sve milosti koje smo primili na tom putu sretno smo stigli u poslijepodnevnim satima i sudjelovali na sv. Misi u 18:00 sati, koju je predvodio nadbiskup vrhbosanski Vinko kard. Puljić uz koncelebraciju župnika i čuvara svetišta vlč. Borisa Salapića, vlč. Bojana Ivešića, don David Lenin Trujillo Regalado, kapelan župe sv. Ante u Žepču, don Danijela Vidovića, ravnatelja Omladinskog Centra don Bosco u Žepču, dok je sv. Misu animirao zbor mladih Spes iz župe sv. Ante u Žepču. Geslo ovogodišnjeg 46 susreta Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije bilo je Velika mi djela učini svesilni (Lk 1,49).

Nakon sv. Mise, 100-ak mladih sudjelovalo je na prigodnom programu u petak, 26. svibnja koji je započeo tumačenjem gesla proslave Dana mladih koje je mladima predstavio don Danijel Vidović, te Živa biblioteka na kojoj su mladi imali priliku poslušati svjedočanstva 10 knjiga koji su svoje životne priče povezali s ovogodišnjim geslom proslave Dana mladih. Završetak ovog prelijepog dana bilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U jutarnjim satima pridružili su nam se župnik, vlč. Predrag, kapelan vlč. Ante Zubak i s. Martina koja je došla s drugim hodočasnicima u Komušinu moliti za sve mlade naše nadbiskupije da im Gospodin pokaže pravi smisao i put u njihovom životu kako bi poput Marije bili istinski svjedoci vjere u današnjem svijetu.

Drugi dan je započeo pokorničkim bogoslužjem nakon čega je uslijedila prigoda za pomirenjem s Gospodinom u sakramentu sv. Ispovijedi. Nakon toga krenula je procesija na brdo Kondžilo i sv. Misa gdje je sudjelovalo oko 2 000 vjernika, a predslavio ju je kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju većeg broja svećenika i animaciju benda Studentskog katoličkog centra (SKAC) iz Splita.

U svojoj prigodnoj propovijedi, kardinal Puljić istaknuo je kako je potrebno postati svjestan svoje malenosti, da smo grešnici, jer tek tada možemo shvatiti veličinu Božje ljubavi. Vrhbosanski nadbiskup pozvao je mlade da ne odustaju od pronalaska istine bez obzira koliko će nas u životu ljudi putem medija i drugih sredstva truditi lažno informirati, obmanjivati i nuditi nam lažni život.

Proslava 46. Dana mladih završila je prigodnim programom na kojem su se predstavili članovi Hrvatskog nadzemlja iz Splita, bend Skac iz Splita.

Hvala Bogu i našoj nebeskoj Majci za sve milosti koje smo primili tijekom ova dva dana.

Neka nas prati svojim majčinskim zagovorom kako bismo i mi poput nje u svojoj jednostavnosti i blagosti mogli u svom životu reći: „Velika nam djela učini Gospodin.“

[slideshow_deploy id=’5181’]

s. Slavica

(98)