DOLAZAK NOVOG ŽUPNIKA

objavljeno u: Blaškovec, Događanja | 0

Nakon oproštaja od dosadašnjeg župnika, vlč. Hinka Goričanec, trebalo je svečano i dostojno dočekati i izraziti dobrodošlicu novom župniku, vlč. Vjekoslavu Pavlović. Župljani su se marljivo pripremali za taj događaj. Pekli su se kolači, skupljali dobrovoljni prihodi za sve potrepštine, pjevale se pjesme, ali najvažnije od svega jest da se dugo molilo na tu nakanu.
Taj dugo iščekivan događaj započeo je svečanim Euharistijskim slavljem koje je predvodio zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski. Svetu je misu dodatno obogatio veliki zbor svojim pjevanjem, kao i djevojčica Magdalena koja nikoga nije ostavila ravnodušnim svojom solo izvedbom. Mladi su bili zaduženi za sastavljanje prikladnog govora dobrodošlice, kao i za predaju poklona. Velečasni je uistinu djelovao iznenađen i od srca je zahvaljivao župljanima na svakom trudu.
Nakon svete mise slavlje se nastavilo u kripti gdje su župnik i biskup zajedno s narodom uživali u zajedničkog druženju.

Spomenuti govor dobrodošlice:

Dragi župniče, dobro nam došli!

Dobrodošli u ovu zajednicu vjernih Kristovih učenika! Velika je čast što imam mogućnost pozdraviti Vas u ime cijele župe, a još je veća čast što ste postali njezinim dijelom!
Prije svega zahvaljujem Gospodinu na vašem daru svećeništva. Upravo ste Vi pozvani u službu da biste Boga približili ljudima, Boga kojeg čovjek čeka i traži! S tim se ciljem ovdje ujedinjeni okupljamo, a vjerujem da ćemo zajedno još uspješnije koračati k tom cilju. Put koji nas čeka nije lagan i jednostavan, ali zajedno nećemo posustajati. Radit ćemo kao da sve ovisi o nama, a moliti kao da sve ovisi o Bogu. Posvijestimo si da je naš trud kratak, ali zato je plaća vječna. Stoga, ne dajte da Vas prestraši buka svijeta koja bježi poput sjene.
Ne bojte se i ne dopustite da pojedine neutemeljene priče opečate početak naše suradnje. Vjerujem da će naše zajedništvo i suradnja uistinu rasti iz dana u dan dokle god bude pravilno usmjeravana, prema Kristu – prema Onomu koji Vas je odabrao u mnoštvu i postavio nama za poglavara. Uistinu Vas smatramo darom odozgor i zahvaljujemo Gospodinu na ovom danu.
Još Vam jednom od srca želim reći: Dobro nam došli!

Klara Pezelj

[slideshow_deploy id=’4493’]

(213)