DUHOVNA OBNOVA GORNJA RIJEKA

U nedjelju 14. prosinca mi mladi iz Blaškovca s našom časnom Ivanom uputili smo se u Gornju Rijeku na duhovnu obnovu. Tamo su nas s velikim osmjehom na licu dočekali mladi Gornje Rijeke i njihov župnik vlč. Josip Vragović.
Ova obnova započela je u popodnevnim satima i sve se vrlo brzo događalo. Velečasni je održao prezentaciju prepunu različitih informacija, od pripreme za dolazak našeg spasitelja Isusa kroz vrijeme Adventa i time što adventske svijeće simboliziraju, sve do predstavljanja osoba koje su značajne za adventsko vrijeme, a to su: proroci Izaija i Jeremija, Blažena Djevica Marija i Ivan Krstitelj. Prezentaciju je završio naglašavajući neke osobine kojima bismo mi, po uzoru na te osobe i svetu obitelj, trebali težiti te citatom “Vi ste sol zemlje.” Koji se mnogima svidio.

Nakon toga podijelili smo se u grupe i radili na svojim zadacima, u vrlo kratkom vremenu. Neki su se od nas bacili u glumačke vode, drugi u pjesnike i pisce, a treći u novinare. Pritom smo se, naravno, bavili temama povezanima s prezentacijom te tako još malo više razmislili o svemu što smo čuli, ali se istovremeno i bolje upoznali i zabavili.
Svi su radovi na kraju bili prezentirani pred ostalim grupama i voditeljima i po mom mišljenju, vrlo dobro odrađeni.
Obnovu smo priveli kraju klanjanjem u crkvi skupa sa zainteresiranim župljanima i svetom ispovjedi i euharistijom, a završili druženjem s mladima iz Gornje Rijeke u dvorani uz kolače, kiflice i sokove koje su nam oni i pripremili.
Iako kratka, bila je to još jedna duhovna obnova i još jedno druženje za pamćenje.

Iva Artuković

[slideshow_deploy id=’1762’]

(303)