DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U NOVOJ KAPELI

    Duhovnu obnovu vodile su s. Ivana i postulantica Ivančica. Taj dan je kapelačku crkvu ispunilo 75-ero mladih iz sedmih i osmih razred, kako bi, kako sami rekoše obnovili svoju dušu i susreli Isusa Krista.

    Susret je počeo u 9 sati pozdravom i upoznavanjem. Našu Družbu je predstavila s. Ivana, a potom je Ivančica uz prezentaciju govorila o svom boravku u Africi u Beninu. Pokušala je mladima predočiti život beninskog čovjeka, osobito djece. S velikim oduševljenjem mladi su pratili Ivančičino izlaganje. Uslijedila je pauza i okrjepa tijela.

    Prezentacijom i predavanjem Isus Krist-središte kršćanskog života s. Ivana je nastojala mladima približiti osobu Isusa Krista te ih potaknuti na osobni susret s Njim i ukazati im da je zapravo cijeli naš život odgovor na Njegovo pitanje tko je on za nas. Mladi su se aktivno uključili pitanjima, razmišljanjem i odgovorima. Još jedna potvrda koliko je mladi čovjek otvoren za Boga, žeđa za Bogom te koliko je potrebno biti i raditi s mladima.

    Vrhunac duh. obnove je bila sv. Misa koju je predslavio kapelan Mario Mazanik. Svetoj Misi su nazočili i prvopričesnici koji su svojom prisutnošću i pjevanjem pridonijeli ljepoti slavlja.

DO Kapela1 DO Kapela

(483)