Evo me! Neka mi bude po Tvojoj Riječi!

objavljeno u: Događanja, Izdvojeno | 0

 

 

Evanđelje Lk 1, 26-38  Evo, začet ćeš i roditi sina.
Marijino: „Evo me“  nas je spasilo! Ne boj se, s Bogom je sve moguće!

Prva stvar koju nas podučava Marija je vjerovati Bogu i bez da smo sve shvatili. Marijino čuđenje što je upravo ona odabrana i pozvana. U njezinom DA, u njezinom prepuštanju Riječi Božjoj pravi je primjer za sve nas. Bog nas iznenađuje, razbija naše okvire, stavlja nas i naše projekte u krizu i kaže nam: vjeruj mi, ne boj se, dopusti da te iznenadim, izađi iz sebe i slijedi me! Stoga smo se i mi odlučile da na ovaj veliki sveti dan proslavimo treći rođendan naših mjesečnih molitvenih susreta i apostolskog djelovanja sa Štovateljima BD Marije Čudotvorne medaljice. Popodne u 17.00 naša kapelica na Srebrnjaku 15. se ispunila vjernicima. Bilo je muževa i žena, djevojaka i dječice na rukama.

Prvo smo imali mogućnost pomiriti se s Bogom u sakramentu sv. Ispovijedi, potom molitva Vječne devetnice u Čast našoj nebeskoj Majci i svečano misno slavlje koje  je predvodio don Ivan Grbeša. Svi sudionici su aktivno i zdušno  sudjelovali.

 

Prilažem svjedočanstvo jedne od naših vjernih suradnika; Tanje Ćurić,

Kročeći u Korizmu,  potrebni Milosrđa, malo snage od Gore, željno sam iščekivala sv. Misu povodom treće obljetnice Štovatelja Čudotvorne Medaljice. Sunčana subota ništa nije spominjala kako divnu Euharistiju ću slaviti sa svojom duhovnom obitelji.
Stupila sam sakramentu pomirenja već se iznenadivši toplinom i pristupačnosti svećenika. S toliko ljubavi, toliko ekspresije predanja, skoro kao u ekstazi i sa velikom poniznošću služio Svetu Žrtvu.
Nas prisutne je uprisutnio sa živim Bogom koji nas ljubi i milo oprašta i kroz Marijino “da” poziva da se i mi prepustimo Providnosti. Objašnjavajući neka od Marijinih ukazanja, potaknuo nas je na preispitivanje naše vjere i spremnosti za Isusa, te Božju namjeru da se objavljuje malenima, što je nama izvrstan poticaj da se odlučimo za tišinu i djela ljubavi.
Marija, uvijek velika djeluje u svojoj tišini i skrovito, kako onda na dan Blagovijesti tako i danas sa živim Isusom u našoj zajednici te pravim pastirom svećenikom koji nam je istinski donio stvarnoga Boga.
Poslije mise je uslijedilo druženje i zakuska.
Razveselile su nas i počastile svojim dolaskom s. Provincijalka Kaja Ljubas i s. Vinka Begić koje su prvi put sudjelovale u ovom našem molitvenom skupu. Hvala sestrama.

Molimo milosti punu da njenim posredništvom kod Gospodina nađemo milost u Boga za ispunjenje naše životne zadaće.

Piše: Magdalene Barešić

[slideshow_deploy id=’5060’]

(136)