Hodočašće gostiju i djelatnika bolnice Sveti Rafael – Strmac u svetište Gospe od suza u Pleternicu

objavljeno u: Događanja, Strmac | 0

   Svake godine na kraju svibnja naša bolnička zajednica hodočasti u neko od Marijanskih svetišta. Željeli smo zahvaliti Gospi za njezinu zaštitu, zagovor i moliti je da nas i nadalje prati i obasipa svojim milostima. Ove godine smo pošli u Pleternicu Gospi od suza.

   Nakon ugodne vožnje koja je protekla u pjesmi, molitvi i upoznavanjem svetišta u koje smo se uputili. Pred nama se ubrzo pojavio prekrasan krajolik u kojem je dominirao visoki toranj crkve.

   Pred svetištem nas je dočekao župnik i upravitelj svetišta Antun Ćorković, koji nas je u crkvi upoznao sa poviješću Gospe od suza i ovog svetišta. Nakon toga smo imali svetu Misu u kojoj smo zajedeno s Marijom stavili na oltar sve što nas muči i tišti. Preporučili smo sve naše nakane kao i one koji su ostali u bolnici, za sve bolesnike i suradnike. Ona, koja je sama iskusila bol i suze zbog trpljenja njezinoga Sina, znat će obrisati i sve naše suze i ublažiti boli.

   Nakon svete Mise župnik nas je lijepo ugostio u župnom stanu. Iznenađeni smo gostoljubivošću i ljubaznošću našeg domaćina. U lijepoj, radosnoj i ugodnoj atmosferi i srdačnom razgovoru, okrijepljeni i odmoreni, krenuli smo za Požegu.

   Tamo nas je dočekao kapelan Mario koji nam je pokazao katedralu i sve što je vezano uz njezinu povijest. Poslije smo se spustili u kriptu gdje se nalazi veliki kip svetog Ivana Pavla II.

   Nakon razgledavanja, pomolili smo se i prešli u Dom Ivana Pavla II. Tu su nas dočekale naše sestre: s. Valerika, s. Mira i s. Lidija.

    Opet smo se malo odmorili, okrijepili i osvježili, zahvalili i krenuli u naš Strmac, puni lijepih doživljaja i dojmova. Za neke je to bio nezaboravan doživljaj. Hvala Našoj nebeskoj Majci koja nas okuplja, tješi i vodi svome Sinu Isusu. Također hvala svima koji su nam omogućili ovo lijepo hodočašće!

s. Dragana i s. Marija

[slideshow_deploy id=’1185’]

 

(492)