ISPRAĆAJ ŽUPNIKA IZ ŽUPE BLAŠKOVEC

objavljeno u: Blaškovec, Događanja | 0

Svečanim Euharistijskim slavljem  u nedjelju 28 kolovoza 2016. vlč. Hinko Goričanec župnik župe Blaškovec je predslavio  oproštajnu sv. Misu u koncelebraciji sa vlč. Rodićem  koji je na godišnjem odmoru kod svoje  rodbine. U uvodnoj riječi župnik se osobno zahvalio župljanima i molio za oprost u tijeku svoje službe ako je koga povrijedio. Zanimljivo je bilo pozvao je gđu Mirjanu, koja vodi Caritas i čisti crkvu da pročita pjesmicu koju je napisala s. Monika za zahvalu kod posvete crkve.

Župna zajednica i Marijine sestre koje su na župi, pripremile su svečano Euharistiju pjesmom i molitvom u znak zahvalnosti. Homiliju je imao vlč. Rodić, koji je osvijetlio lik svećenika kao i  iz čitanja i evanđelja o poniznosti  na temu i o važnosti poniznog služenja svećenika narodu Božjemu.

Na kraju sv. Mise gosp. Tomo Kašnar je u ime župne zajednice održao zaista lijepu zahvalu župniku za njegovo deveto godišnje služenje i zauzetost oko gradnje crkve sv. Benedikta i to u vrlo kratkom roku zahvaljujući župljanima koji su svojim doprinosima pokazali važnost izgradnje crkve i uspostavu župe u Blaškovcu. Zatim se naša Provincijalka s. Kaja Ljubas zahvalila u ime Marijinih sestara koje djeluju u župi.  Gđa Mirjana Pezelj je u ime župljana  uručila poklon. Nakon Sv. Mise za sve je priređen domjenak kojeg su pripremile vrijedne ruke župljana.

s. Cecilija Firić

[slideshow_deploy id=’4462’]

 

(229)