JA SAM OLOVKA U BOŽJOJ RUCI – TOTUS TUUS KAMP ZA DJEVOJČICE

objavljeno u: Blaškovec, Događanja | 0

img_6489Od 16. do 18. rujna zajednica Totus Tuus iz Čakovca održala je već 26. po redu kamp za djevojčice. Ovaj puta lokacija je bila Blaškovec gdje su nas u svojem samostanu srdačno ugostile Marijine sestre čudotvorne medaljice. Na kampu su sudjelovale 23 djevojčice u dobi od 9 do 14 godina iz Međimurja, Varaždina i Križevaca. Budući da se još uvijek nalazimo u jubilarnoj Godini milosrđa, tema kampa bila je sveta Majka Tereza koja je u suvremenom svijetu bila pravi kanal Božjeg milosrđa koje je po njoj postalo vidljivo i onima koji nisu upoznali Isusa.img_6462

Upoznale smo život i djelovanje Majke Tereze kroz film koji smo gledale i radionice, u kojima su djevojčice kratkim igrokazima uprizorile zgode iz života ove misionarke ljubavi.

Izradile smo lijepe okvire za slike koristeći samo papir i vunu, a u njih smo stavile slike Majke Tereze koja će nas u našoj svakodnevici podsjećati da smo mi olovke u ruci Božjoj, i želimo, poput nje, dopustiti Bogu da po img_6469nama piše svijetu ljubavno pismo.

Cijeli je kamp bio prožet pjesmom, igrom, zajedništvom i radošću. Znamo da prava radost dolazi iz odnosa s Bogom i zato smo često kroz dan zajedno molile i svaki dan slavile sv. misu.

Neka nam sv. Majka Tereza i naša Majka Marija pomognu da u svojoj svakodnevici ižarujemo Krista i donosimo Ga među najsiromašnije, a to su oni koji ne žive s Bogom. Jer Kalkutu možemo naći posvuda.

 

Ana Kraljić

(128)