MARIJINE SESTRE NA STRMCU

objavljeno u: Arhiv, Strmac | 0
Bolnica sv. Rafael na Strmcu kod Nove Gradiške koju vode Milosrdna braća sv. Ivana od Boga, počela je s radom 2011. godine. Za svoj apostolat među bolesnicima tražili su redovnice koje će im pomoći u pastoralnom radu bolesnika. Na njihovu zamolbu naši poglavari su odgovorili pozitivno i sestre dolaze na Strmac 28.01.2012. Prve su došle s. Marija Babić, s. Ana Gashi i s. Dragana Petrović.

Posebnost zajedničkog puta naših dviju Družbi jest bliskost i povezanost naših karizmi. Iako su nastale u različito vrijeme povijesti, one su identične: pomoći bolesniku, siromahu i duhovno i tjelesno, prihvatiti i ljubiti onoga koji pati, koji je isključen zbog siromaštva ili bolesti, poštivati ga u njegovom dostojanstvu djeteta Božjega.

Ovaj apostolat smo prihvatile u duhu službenice Gospodnje žureći pomoći svima, kao Marija Elizabeti. Naša uloga jest duhovna asistencija Milosrdnoj braći u ostvarenju njihove najvažnije vrijednosti – karizme gostoljubivosti i pristupa bolesnom čovjeku na human način što mi ostvarujemo u dobrohotnoj ljubavi prema svakome, trudeći se prenijeti bolesnicima Božju ljubav kojom ljubi svakog čovjeka bez razlike.

S. Marija Babić djeluje u pastoralu bolnice, a s. Dragana pomaže radnom terapeutu u svim radionicam tijekom dana.

Sestre su uvijek na raspolaganju svima koji dođu u bolnicu.

Zahvalne smo Gospodinu što karizmu naše utemeljiteljice sestre Leopoldine Brandis činimo vidljivom i prisutnom u današnjem vremenu, u ovoj prvoj katoličkoj bolnici u Hrvatskoj. Zato uvijek molimo da Gospodin svojim blagoslovom prati ovaj naš rad.

Adresa:

Marijine sestre

Strmac Naselje 4, Šumetlica

35404 Cernik

Tel. 035386738

(514)