Marijine sestre u Novoj Kapeli

objavljeno u: Arhiv, Nova Kapela | 0

Marijine sestre djeluju u Novoj Kapeli od 1994. Budući da se pokazala potreba za smještajem starica koje su živjele same, došlo je do osnivanja doma Sv. Vinko u svrhu zbrinjavanja starica iz župe i bliže okolice. Sestre su došle s nakanom da preuzmu brigu i skrb za starice u Domu. U početku je to bilo samo nekoliko starica koje su stanovale zajedno sa sestrama. S vremenom se ukazala potreba za proširenjem kapaciteta, te je dom nadograđen i izgrađena je posebna kuća za sestre. Kapacitet doma je 30 starica koje uz nas zbrinjavaju i civilni djelatnici. Dom ima i kapelicu koja je posvećena sv.Vinku.
Odmah po dalasku preuzele su i rad u župi; vođenje crkvenih zborova, katehizaciju, brigu o crkvi i domaćinstvo u župi. Nakon izvjesnog vremena započela je s radom i glazbena škola koju je vodila s. Samuela Markanović.

Svake godine sestre održe i duhovnu obnovu za krizmanice u župi.
Povremeno svoje apostolsko djelovanje i karizmu ostvarujemu i kroz suradnju s Udrugom sv. Vinka Paulskog koja skrbi za siromašne i potrebite u župi. Kao zajednica nastoje prepoznati potrebe okoline u kojoj se nalaze. Tako prema svojim mogućnostima izvan radnog vremena posjećuju i pomažu obitelji s brojnom djecom, bolesne i stare u župi. Potrebe su uvijek veće od naših mogućnosti ali činimo što možemo i koliko možemo.

[slideshow_deploy id=’485’]

(414)