NOVI SPIRITUAL DRUŽBE

objavljeno u: Događanja | 0

Početkom godine je g. Anton Lavrič predložio svoju ostavku na službu družbinog spirituala. Na molbu vrhovnog vodstva vizitator misijske družbe g. Pavle Novak je imenovao novog spirituala, a to je g. Dario Grbac.

19. rujna 2015. okupile smo se na Dobrovi prigodom primopredaje službe i novog imenovanja. Iz naše hrvatske provincije bilo nas je osam sestara na čelu sa provincijalkom sestrom Kajom Ljubas. U 10,30 sati je bila sveta Misa  koju je predslavio vizitator g. Pavle Novak uz koncelebraciju  g. Antona Lavriča i g. Daria Grbca. Vizitator je pročitao i predao dekret p. Grbcu, povjerivši mu službu spirituala koji ima ulogu da nas poveže s misijskom Družbom sv. Vinka i da nas utvrđuje u duhu sv. Vinka i potiče da njegujemo baštinu koju nam je naša utemeljiteljica ostavila. On sam mora najprije biti zagrijan riječju Božjom, a onda je nama posredovati.

Iza objeda vrhovna voditeljica i obje provincijalke su čestitale novom spiritualu i zaželjele puno Božjeg blagoslova u novoj službi. Zahvalile su i g. Lavriču za sav uloženi trud i nesebično služenje kroz sve ove godine. Kao pravi Vinkov nasljedovatelj i sin upućivao nas na njegov primjer i pokazao kako se u njegovom životu očitovala kršćanska ljubav prema siromasima i svima koji su u potrebi. Još smo ostali u razgovoru i druženju, a onda smo se razišle u uvjerenju kako nas je i ovaj događaj povezao u zajedništvu i ljubavi. Bogu hvala za sve!

s. Marija Babić

[slideshow_deploy id=’3062’]

(79)