NOVICIJATSKA PRAKSA

objavljeno u: Događanja, Žepče | 0

Život sa sestrama u zajednici N. Kapele i Žepče mi je naprosto proletio, mjesec i pol dana prošli su kao jedan tjedan. Počela sam u N.Kapeli boraveći ondje desetak dana, bilo je lijepo sa s. Franciskom odlaziti u školu, na probe zborova, kititi Crkvu, odlaziti u posjete starijima i bolesnima u njihove domove, a sa s. Josefinom i s. Anom u starački dom u kojemu rade. Župnik i kapelan bili su dragi  i gostoljubivi prema meni, djeca i bake su mi se brzo uvukle pod kožu tako da sam nerado napustila ovaj kraj.

Dok se nisam ni snašla već sam bila u Žepču gdje sam provela mjesec dana živeći i radeći sa s. Samuelom i s. Martinom. U razredima kojima s. Samuela predaje održala sam prezentacije o životu djece i sestara u našoj misiji u Beninu, a kasnije je od vjeroučitelja stigao poziv da ta predavanja čuju i učenici iz KŠC –˝ Don Bosco˝, te iz srednje mješovite škole Žepče. Kasnije smo nastavile sa redovnim nastavnim planom u OŠ te mi je s. Samuela polako prepuštala dijelove predavanja. Lijep je, ali i zahtjevan kontinuirani rad s djecom, zahtjeva veliku koncentriranost na samom satu i stalnu pripremu i nadogradnju svog znanja. Posebno mi se svidio rad u dječjem vrtiću u Žepču. Dio vremena provodila sam i sa s. Martinom u kuhinji i župnoj kući, te smo posjetile nekoliko staraca u njihovim domovima. Organizirale smo susret štovatelja BDM. Kako s. Samuela vodi 3 zbora, glazbenih proba nije nedostajalo, a isto tako ni nastupa. Sa zborovima smo hodočastili na Bobovac, potom je župa tradicionalno hodočastila u Marijansko svetište Gospe Komušanske, a sa dječjim zborom sudjelovali smo na Zlatnoj harfi. U suradnji sa župnikom vlč. Predragom i kapelanom vlč. Davidom organizirano je noćno bdijenje uoči Svih Svetih te subotnje misijske radionice sa djecom u kojima smo izrađivali čestitke, adventske vijence, Božićne aranžmane i sl. Aktivnosti Bogu hvala ima, život se osjeti što mi je bilo posebno drago.

Zahvaljujem Bogu i svima koji su me okruživali tih dana, svojim sestrama, župnicima, kapelanima, djeci, bakama, zborašima, vjernicima. Neka vas i dalje u životu i radu prati zagovor Blažene Djevice Marije.

s. n. Ivančica

[slideshow_deploy id=’3522’]

(129)