OKRUŽNICA VRHOVNE VODITELJICE

objavljeno u: Događanja | 0

Drage sestre i novakinje!

Već ste dobile okružnice g. spirituala i sestre provincijalke zato se javljam samo ukratko. Svima od srca čestitam blagdan Čudotvorne medaljice i iskreno želim da nas sve poveže s našom nebeskom Majkom Marijom i u međusobnoj molitvi. Jer smo njezine sestre želimo je nasljedovati u svojem svakidašnjem životu i služenju.

Neka ovogodišnji blagdan Družbe bude dan velike zahvalnosti za 200-godišnjicu rođenja naše majke Leopoldine Brandis čije smo duhovne kćeri. Naša Družba postoji po Božjem planu u kojem je naša utemeljiteljica sudjelovala služeći siromašnima. Položila je temelje i prvim sestrama posredovala duhovnu baštinu sv. Vinka, zato pripadamo velikoj Vinkovoj obitelji.

Da bi opstale i ostale žive Isusove mladice, držimo se Njega i slijedimo put koji nam je utemeljiteljica pokazala u Prvim Pravilima. Trudimo se za svet i krepostan život, ostanimo vjerne karizmi koju nam je posredovala i sve radimo iz ljubavi prema Bogu koji je Ljubav. U svemu tražimo Božju slavu i dobro bližnjega jer u tome je naša sadašnja i vječna sreća.

Rado se utječimo majci Leopoldini i molimo je da posreduje za našu Družbu za vjernost i gorljivost svih sestara te za nova zvanja. Uskoro ćete dobiti sličice s molitvom za njenu beatifikaciju. Preporučujem vam da je svaki dan same molite i da je dijelite drugima, posebno bolesnicima da joj se obraćaju u svojim potrebama.

Pouzdajmo se u Marijinu majčinsku zaštitu. Ona je naša brižna Majka i prati nas na putu za svojim Sinom. Potpuno joj se izručimo i posvetimo. Po Mariji k Isusu.

Želim vam lijepu i milosnu proslavu blagdana Družbe, sve vas srdačno pozdravljam i ostajem s vama zajedno s Majkom Marijom.

O, daj Bezgrešna Djevice, da budemo sjedinjene s Tobom,

u životu nam budi voditeljica a na samrti kraj nas stoj,

jer nosimo tvoju medaljicu i zovemo te Majkom svojom;

O Marijo, bez grijeha začeta,

moli za nas koji se k tebi utječemo!

 

Za blagdan Čudotvorne medaljice, 2015.                                                                           s. M. Irma Makše

vrh. voditeljica

[slideshow_deploy id=’3391’]

 

(45)