Ovo je obećanje ljubavi

objavljeno u: Zagreb | 0

Na Karmelsku Gospu 16. 07. svoje prve zavjete u kapelici na Srebrnjaku obnovila je s. Marie – Blanche.  Drhtavim ali odlučnim glasom izgovorila je obrazac obnove zavjeta na slijedećih godinu dana i to sve na hrvatskom jeziku. Svetu misu je predvodio naš vlč. Toni Štefan a bila su prisutna još 4 svećenika iz Benina koji su trenutno u Hrvatskoj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U ovome lijepome slavlju zaista je bila prisutna Afrika i Europa, Benin i Hrvatska. S Beninom smo bili povezani i po još jednom lijepom događaju za našu Družbu. Taj dan u Beninu prve zavjete položile su još dvije sestre, a tri sestre su obnovile zavjete.

Za vrijeme svete mise pjevali smo i molili na hrvatskom, francuskom ali i na jeziku gu koji smo posebno pripremali i učili pjesme za tu prigodu.

Bio je to dan sestre Marije – Blanche ali i svih nas, rekao je vlč. Toni. „To što ti danas činiš i nas podsjeća da smo i mi jednom učinili to isto. Tvoji zavjeti nisu neki obred, oni su obećanje vjernosti, obećanje ljubavi. Ovo obećanje se treba svaki dan potvrđivati u trajnom odgovoru: Da Isuse!“

Slavlje smo nastavili i poslije svete mise na zajedničkom ručku oko kojega su se posebno angažirale sestre iz zajednice na Srebrnjaku.

Potrudile su se i čak pripremile jedno tradicionalno afričko jelo za taj dan.

Karmelska Gospa uvijek iznova podsjeća nas na to da smo na taj dan pozvane u život, to je rođendan naše Družbe Marijinih sestara. Pozvane smo u ovome svijetu biti kao Marija. Jednostavno i ponizno nositi Isusa – gdje god On to želi – pa čak i do Benina i daleke Afrike!

[slideshow_deploy id=’1294’]

(705)