Proslava blagdana Gospe  Čudotvorne medaljice – Srebrnjak 15

objavljeno u: Događanja | 0

Trodnevnica ususret blagdanu započela je u srijedu , 23. studenog u našoj kapelici na Srebrnjaku 15, sa molitvom Vječne devetnice i sv. Misom. Zahvalni Mariji što je posredovala da imamo divnog svećenika, vlč. Anđelka Kataneca,  koji je odisao blagošću i predanošću, vodio nas je kroz misli Božje riječi u današnjem vremenu, uvodeći nas u bitnost bdijenja i molitve.

Kako u srijedu, tako i ostala dva dana trodnevnice, prepuštali smo se bogaćenju srdaca i Marijinog duha prema nadolazećoj svetkovini. Svaku večer nakon mise proveli smo u lijepom druženju i slasnoj večeri koje su uz sve obaveze naše drage sestre marljivo pripremale za sve nas. Kroz vrijeme trodnevnice, razmišljali smo o našoj protekloj godini, o našoj Gospi u našim okruženjima i rezimirali zapravo svoj apostolat. Promatrajući sv. Katarinu ne možemo a da se ne zapitamo da li smo dobro odradili svoju zadaću kao apostoli Čudotvorne Medaljice?

Osvanuo je i dan blagdana, 26. studenog. Uz svo veselje, naša draga obitelj štovatelja iz Splita uveličali su naše slavlje došavši iz ne tako blizog mjesta i svojom pristunošću, veselim srcima toliko su učinili ovu našu, usudim se sada reći, veliku obitelj ponosnom! Okupilo se oko stotinjak Štovatelja.

Započetom molitvom Vječne devetnice toliko mi je srce zaigralo jer su glasovi sviju nas, toliko zvonili zajedništvom i jedna snaga te marijanske ljubavi odzvanjala je prostorijom da su mi navrle suze od sreće.
Zbor  iz župe Malešnica je svojim lijepim pjevanjem uveličao misno slavlje koje je vlč. Anđelko predvodio, opet promatrajući Mariju kroz Isusa i tako jednostavno predočio naše poslanje, motivirajući nas da idemo bolji i kvalitetniji u život.
Nahranjeni kruhom života, po završetku sv. Mise, spustili smo se u blagovaonu podijeliti iskustva, osmijehe i uživali u zajedničkom domjenku koji smo pripremali zajedno. Čak se i pjevalo i u ovo kasno jesensko doba osjetila se toplina zajedništva.
Usudim se reći, da sam dio jedne divne tople velike obitelji koju je okupila Marija.
Sa Isusom i sa svima nama Majčice, hvala Ti!

Tanja Ćurić

(152)