Proslava blagdana u Blaškovcu

objavljeno u: Događanja | 0

Proslava blagdana Gospe Čudotvorne medaljice u Blaškovcu

I ako nam se čini da se svake godine ponavlja isto, svaki naš blagdan je za nas novi događaj, kako za zajednicu tako i za svaku osobno. Priprava za Blagdan u našoj zajednici započela je devetnicom tijekom koje smo molile Vječnu devetnicu Gospi od Čudotvorne medaljice. Uslijedila je trodnevnica koju je predvodio naš dekan vlč Mario Migles, župnik u Sesvetama. Kroz tri dana nas sestre i naše vjernike koji su ispunili našu kapelu, na temelju dnevnih čitanja utvrđivao je u vjeri potičući nas na življenje vjere u svakodnevnom konkretnom životu. Često se pozivao na geslo naše Družbe pitajući sebe i nas jesmo li uistinu sluge i službenice Gospodnje? Nama sestrama je vlč. Mario na veoma snažan način ukazao na važnost našeg poslanja u župi u kojoj živimo i djelujemo. Osobito na važnost molitve za one koji ponekad malakšu i potrebu molitve za svećenike. Na sam blagdan već od jutra pokušale smo svečanom Jutarnjom , pa kroz cijeli dan provesti u snažnijem međusobnom zajedništvu i zajedništvu s našom Majkom Marijom kroz molitvu i rad.

Svečna sv. Misa slavljena je u 18 sati. Predslavitelj  bio je vlč. Josip Šimunović ravnatelj Pastoralnog instituta u Zagrebu u koncelebraciji s još četiri svećenika. Našim župnikom Vjekoslavom Pavlovićem, bivšim župnikom vlč. Hinkom, vlč Denisom Barić i vlč. Marijanom Grandišćak župnikom iz Moravča.  Ne može se ne zamjetiti vedrina i radost koja isijava iz vlč. Josipa što  što bi trebala biti odlika onih koji pripadaju Kristu. Vlč. Josip je „prošetao“sebe i nas od Kane Galilejske do Gorja u pohode Elizabeti. Vrlo zanimljivo i neobično je bilo što je zapravo vodio dijalog sa nazočnima na sv. Misi.

Tijekom trodnevnice i na sam blagdan misna slavlja je popratio nas župski zbor svojim kako reče naš župnik zdušnim pjevanjem.

Slavlje se nastavilo za zajedničkim stolom s našim svećenicima i najbližim suradnicima.

Da Bog da se ova proslava nastavi u našem svakodnevnom životu živeći naše geslo: „Evo službenice Gospodnje!“

s. Ivana

[slideshow_deploy id=’4886’]

 

(83)