Prvi zavjeti – 25. obljetnica djelovanja sestara u Beninu

objavljeno u: Arhiv, Malanhoui | 0
AFRIKA – BENIN; PROSINAC 1988.–SRPANJ 2013.

O blagdanu naše Gospe Karmelske 16.07.2013. Družba Marijinih sestara Čudotvorne medaljice proslavila je 25. obljetnicu djelovanja u Beninu. Sestre djeluju u dvije biskupije Porto Novo i N“Dali. Glavni nam je apostolat briga za bolesnike i sve ljude u potrebi te poštovanje ljudskog dostojanstva. Prigodom proslave ovog srebrnog jubileja četiri novakinje položile su Prve zavjete.

Doista Božja Providnost sve vodi. Sv. Misu je predslavio namjesnik biskupa mons. Jean Benoit Gnabode. Naime, prije godinu dana je umro biskup, pa još nije izabran novi. Lijepo je bilo vidjeti procesiju s velikim brojem svećenika i 25 Marijinih- afričkih sestara koje su svoje upaljene svijeće prinijele kao simbol potpune pripadnosti Bogu, Družbi Marijinih sestara i svome narodu. Uz svećenike na ovoj svečanosti bio je prisutan veliki broj redovnica i vjernika iz okolnih mjesta. Svi su došli moliti zajedno sa sestrama i zahvaliti Bogu za sve primljene milosti. Na ovo slavlje stigla je naša vrhovna poglavarica iz Slovenije s. M. Irma Makše, s. Kaja Ljubas – provincijalna poglavarica iz Hrvatske te s. Natalija – naša misionarka koja je 20 godina bila s nama u Beninu. Biskupov namjesnik mons. Jean – Benoit je pozvao narod, osobito mlade sestre da budu nepokolebljivi u vjeri i da imaju čvrsti odnos s Kristom. U ovome svijetu punom kušnja i napasti, sve posvećene osobe moraju nastojati težiti prema savršenstvu, a roditelji trebaju biti uzor svojoj djeci. Uz ove riječi mons. Jean Benoit Gnanbode sve je pozvao na molitvu.
Zahvaljujem Bogu za sve milosti koje je u ovih 25 godina udijelio nama Marijinim sestrama i radosno kličem u zajedništvu sa svim sestrama;
Veliča duša naša Gospodina i klikće duh naš u Bogu našemu Spasitelju za velika djela koja nam učini.

s. Benoite Adda

[slideshow_deploy id=’551’]

(705)