ŠTIVICA – Štovatelji BDM Čudotvorne medaljice

objavljeno u: Događanja | 0

 

U subotu, 18. veljače održan je prvi susret štovatelja BDM čudotvorne medaljice u župi svete Marije Magdalene Štivica.

Prije par mjeseci u Štivici je, na inicijativu župnika,  boravila č.s. Magdalena Barešić, članica Družbe Marijinih sestara Čudotvorne medaljice i potaknula vjernike na pobožnost Mariji, Gospi čudotvorne medaljice. Prošle subote štovatelji BDM Čudotvorne medaljice okupili su se u štivičkoj župnoj crkvi sa svojim župnikom, vlč. Josipom Vračarićem, a gošće su im bile Marijine sestre iz Zagreba, č.s. Cecilija Firić i Magdalena Barešić, koje su govorile o Čudotvornoj medaljici i štovanju BDM te o snazi molitve Gospi, kad se moli s vjerom i pouzdano u Božju pomoć po zagovoru BDM. Svoje svjedočanstvo o Gospinoj pomoći i sigurnosti koju ona donosi onima koji nose medaljicu i zaufano se utječu Mariji, iznijela je mlada profesorica matematike iz Zagreba, Irena Grbac.

Već ranije Štivičani su ispunili pristupnice štovatelja čudotvorne medaljice, i dobili Gospine medaljice, a u subotu su  susret zaključili zajedničkom  molitvom  Vječne devetnice na čast Gospi  čudotvorne medaljice.

Nakon molitve, svi su bili nazočni svetoj misi.  Budući da je subota Gospin dan, susret štovatelja i misa bili su lijepa priprava za nedjelju, Dan Gospodnji.

Vjernici u Štivici dogovorili su se da će svake nedjelje prije mise zajedno moliti Vječnu devetnicu. Župa je osnovana davne 1789. godine i od davnine župljani rado mole svakodnevno krunicu. Budući da u Požeškoj biskupiji postoji  Djelo za duhovna zvanja, pedesetak  članova – vjernika iz ove župe, svake prve subote moli za duhovna zvanja u svojoj Požeškoj  biskupiji.

Višnja Mikić

[slideshow_deploy id=’5016’]

(138)