Susret mladih u Gornjoj Rijeci

objavljeno u: Arhiv | 0
15.06.2013.

Podno Kalnika, u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Gornjoj Rijeci, 15. lipnja susreli su se mladi kako bi zajedno pristupili duhovnoj obnovi.

Sakupilo se četrdesetak mladih iz župe Soblinec, Blaškovec i Gornja Rijeka. Ovaj susret je bio šarolik što se tiče godina jer su se sakupili mladi od osmoškolaca pa sve do onih koji su već uplovili u poslovne vode.
Uz odličnu ekipu susret je uljepšao sunčan dan i prekrasna priroda.
Mladi su došli sa željom da obogate i učvrste svoju vjeru te da se zabave i steknu nove prijatelje.Te želje su i ostvarili uz pomoć  vlč. Josipa Vragović – domaćeg župnika i sestre Ivane Vidoš iz Blaškovca.  Susret je započeo veselim upoznavanjem nakon čega su uslijedila razmišljanja o ljudskim talentima, prijateljstvu i Bibliji koje nam je prezentacijama dočarao vlč. Josip.
Za ugodno druženje i stvaranje novih prijateljstava pobrinula se sestra Ivana koja je organizirala zanimljive radove u grupama.
Da bi se mladi iz drugih župa ugodnije osjećali, domaćini su ih poveli u razgledavanje svojeg kraja, točnije slapova „Šokot“ te ih počastili slatkim trešnjama.
Vrhunac susreta bila je ispovijed i sveta misa koju su mladi uveličali pjesmom i sabranom molitvom. 
                                                Silvija Štriga, Ivana Kos i Ana Kos

[slideshow_deploy id=’396’]

(1134)