SUSRET ŠTOVATELJA- SREBRNJAK

objavljeno u: Događanja, Izdvojeno | 0

Djevičanska Majko Božja,bezgrešna Marijo,…

Učini da ostanemo pod tvojom ljubaznom zaštiotm i u milosti tvoga Sina…

 

U subotu 25.veljače u 16h održan je redoviti molitveni susret Štovatelja  BDM od Čudotvorne medaljice. Ovoga puta smo na osobit način molili Bezgrešnu da zaštiti sve duše, napose sudionike u karnevalskim danima koji su u tijeku, kao i za blagoslov u danima Korizme koji uskoro počimaju.

S. Cecilija Firić je imala izlaganje na temu „Kršćanska radost“, pa smo nakon predavanja izmolili krunicu Svjetla s kratkom meditacijom za svako otajstvo. Po lijepom običaju svečano smo izmolili Vječnu devetnicu na čast Gospe Čudotvorne medaljice, a nakon molitve okupili smo se u blagovaonici kako bi podijelili svoja iskustva te se osvrnuli na događanja i doživljaje iz života štovatelja i njihovog angažmana u pomoći bližnjemu u potrebi.

Današnja meditacija je bila posebna i o njoj smo razgovarali i u blagovaonici dok smo se častili krafnama i kolačima koje je pripremila s. Armela i vrijedne gospođe. Razišli smo se s uvjerenjem da se molitvom postiže radost i da ona postaje izvor mira, svijetlosti, ljubavi koja izlazi iz srca i obogaćuje mene i moje bližnje.

U  korizmenim danima odlučili smo obići bolesne i nemoćne, a međusobno smo uzeli po jedno otajstvo žalosne krunice koje ćemo moliti kroz cijelo korizmeno vrijeme.

Sljedeći susret će se održati na Blagovijest 25. Ožujka, a tada ćemo proslaviti treću godišnjicu okupljanja  štovatelja Čudotvorne medaljice. Za tu prigodu imat ćemo svetu Misu u 17.00 sati po nakani za blagoslov i potrebe Štovatelja.

Piše: Magdalena Barešić

[slideshow_deploy id=’5027’]

(128)