SUSRET ŠTOVATELJA – SREBRNJAK

objavljeno u: Događanja, Izdvojeno | 0

Vjera u životu kršćanina

 

Marijo! Udijeli mi snagu tvoje vjere, visinu Tvoje nade, dubinu tvoje ljubavi. Ovako  je glasio poziv SMS-om na naš prvi molitveni susret u ovoj godini, a ostvarili smo ga 28. Siječnja na Srebrnjaku 15. u našem samostanu. Početak je bio po ustaljenom terminu u 16.00 sati. Okupio se lijep broj štovatelja BDM Čudotvorne Medaljice, a  pridružilo nam se i novih članova koje nam Bezgrešna šalje.

Sestra Cecilija je u njoj svojstvenom stilu zainteresirala nazočne o vjeri praoca Abrahama, a potom približila Blaženu Djevicu Mariju koja na najsavršeniji način ostvarila poslušnost vjere. Primila je vjerom poruku i obećanje koje joj je donio anđeo Gabrijel i dala svoj pristanak: “Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi“ (Lk.1,38). Elizabeta je Mariju u susretu tako pozdravila „Blažena ti što povjerova da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina!“ Zbog te vjere svi će je zvati blaženom.

Za nas kršćane vjerovati u Boga znači vjerovati  u onoga koga nam je poslao;“Sina njegova“ u komu je sva milina. Riječ Božja je Tijelom postala i On jedini pozna Oca i zato nam ga može objaviti.

Na završetku izlaganja izmolili smo vjerovanje u nakani da Gospodin umnoži i utvrdi našu vjeru da bi se moglo po našim životima prepoznati njegova nazočnost u svijetu. Nakom toga uslijedilo je klanjanje pred Presvetim. Nastavili sa kraćim meditativnim tekstovima o vjeri  uz prigodne pjesme, tišinu za osobne molitve i zahvale. Uslijedila je svečana molitva Vječne devetnice u čast naše Gospe od Čudotvorne Medaljice., potom je bilo druženje u samostanskoj blagovaonici uz kolačiće, grickalice, čaj, sokove.

Osvrnuli smo se i na rad i djelovanje u protekloj godini te o  našim posjetima bolesnicima u njihovim domovima i bolnicama. Dvije gospođe su posjetile samom osamljenu i iscrpljenu staricu. Donijele joj vedrinu i vratili radost života u njenim dugim osamljenim danima kako je sama gospođa i posvjedočila. Telefonski kontaktiramo s njom jer u ovim hladnim zimskim danima nije bilo poželjno hodati i izlagati se virusima koji kolaju kako je i sama gospođa Zora više puta naglašavala u telefonskom razgovoru. Njoj je dosta da nas čuje i da zna da nije sama.

Vjerni  štovatelji  pomažu svojima u susjedstvu i u obiteljima: milosrđem, molitvom i primjerom kako sami tvrde“ Marija nas upućuje i vodi mi puno ne razmišljamo i ne planiramo samo nam se sve otkrije.“

-Imali smo na brizi jednu majku koja je svoju djevojčicu staru dva dana, inače to joj je četvrto dijete, morala ostaviti na KBC Rebro na nefrološkom odjelu, a sama nije imala smještaj našla ga je u našem samostanu sedam dana. Cjelodnevno je boravila kod male Dore a kod nas je dolazila na okrepu i spavanje. To je za mene bio pravi zov neba, jer u danima kada je sveta obitelj tražila sklonište u Betlehemu (23.12.2016.) tako sam i ja dobila molbu za pomoć, koju je moja poglavarica svesrdno prihvatila.

Na KBC Rebro u Koronarnoj jedinici leži već više od mjesec dana jedna gospođa sa teškim oštećenjem srčanog mišića. Rodom je iz Osijeka, preporučili su joj Zagreb nakon jednog operativnog zahvata u osječkoj bolnici. Kod nas je već dva puta bila operirana … Nas tri koje radimo na Rebru, ja Ljubica i Stana, posjećujemo je i uspijevamo joj održavati u ravnoteži „boljeg sutra“. Svakog dana svratim mojoj sestri Željki, jer me zamolila da joj budem sestra i majka jer nema ni sestre ni majke, što sam rado i prihvatila. Operem joj veš, donesem neke sitnice za pojesti, čujem izvješće što se dešavalo, izmolimo molitvice a pri odlasku, stavim joj na čelo znak križa kao jamstvo zajedništva u Isusovom patnjama i našeg jedinstva do sutrašnjeg dana.

Uzeli smo za razmišljanje mogućnost cjelodnevne duhovne obnove. Mjesto i  datum ćemo utvrditi na idućem susretu koji ćemo održati 25. veljače 2017.

Svi nazočni su bili sretni jer kako su posvjedočili sada osnaženi mogu krenuti dalje u svoje obitelji, na radna mjesta i prepustiti se u životni izazovima.

Bezgrešna hvala ti, stani uz nas i sa nama u našoj svakodnevici. Amen.

S. Magdalena Barešić

[slideshow_deploy id=’4972’]

(100)