SUSRET ŠTOVATELJA U PROVINCIJALNOJ KUĆI

27. veljače u našoj zajednici u Strossmayerovoj okupilo se oko tridesetak štovatelja BDM Čudotvorne medaljice i u 16 sati započeli smo naš susret molitvom Krunice Milosrdnom Isusu. Nakon toga je uslijedilo kratko promišljanje na temu Božje milosrđe i “moje milosrđe”. Promišljanje na ovu temu bila je godina Božanskog milosrđa koju je papa Franjo proglasio 8. prosinca 2015. godine.; njegova bula Lice milosrđa i zadnja knjiga Božje je ime Milosrđe u kojem kroz razgovor s vatikanistom Andreom Torniellijem preko uspomena iz mladosti i dirljivih zgoda iz svojega iskustva pastira – Papa iznosi razloge za izvanrednu Svetu godinu, koju je silno želio.

U iskrenu razgovoru papa Franjo ne izbjegava ni suočavanje s bitnim pitanjem odnosa između milosrđ­a, pravde i korupcije. A kršćane koji se svrstavaju me­đu “pravednike” podsjeća: “I papa je čovjek kojemu je potrebno Božje milosrđ­e.”

Papa u svom razgovoru kaže: ” Sama želja za proglašenje Jubileja milosrđa nema ništa posebno ni određeno. „Stvari mi donekle dolaze same, to su Gospodinove stvari koje se čuvaju u molitvi… naučio sam čekati, povjeriti Gospodinu, tražiti njegovu pomoć, kako bih mogao bolje razlučiti, kako bih se prepustio vodstvu.”

Svoje je razmišljanje o hodu prema cilju – postati milosrdnima poput Boga, Papa završio rečenicom sv. Ivana od Križa: »U večer života bit ćemo suđeni po ljubavi.«

Nakon ovog promišljanja naš susret smo nastavili Vječnom Devetnicom.  A kao i svaki puta tako smo naš susret završili u blagovaonici naše zajednice s kratkim druženjem uz razgovor i podjelu različitih životnih iskustav

Neka nas sve prati zagovor Bezgrešne da svaka naša molitva i rad s Tobom Gospodine započne i da se s Tobom i završi.

s. Slavica

[slideshow_deploy id=’3844’]

(153)