SUSRET ŠTOVATELJA

objavljeno u: Događanja, Srebrnjak | 0

BEZGREŠNA DJEVICA MARIJA

…Bezuvjetna ljubav i prihvaćanje svakodnevnog života jesu najuzvišeniji darovi koje možemo naučiti i izmoliti od Bezgrešne Djevice… tako je započeo sms koji je upućen našim dragim štovateljima. 29.10. 2016 je održan molitveni sastanak i druženje Štovatelja Čudotvorne medaljice na Srebrnjaku 15. u 16.00 sati.

Tema predavanja bila je Marijanski život  „Evo Službenice Gospodnje“ koji je pripremila s. Cecilija. Svojom majčinskom ljubavlju i brigom za svoju djecu, štovatelje, Marija nam svojim životom koji izrasta iz vjere i ljubavi  pokazuje kako biti sin, kćerka Nebeskog Oca. Isus nam je došao po Mariji i pravo je da mi po Mariji idemo Isusu, a kada smo sa Isusovi onda smo i Božji. Zajedno smo promišljali o tjelesnim i duhovnim djelima milosrđa jer je milosrđe  temeljni zakon koji prebiva u svakom srcu osobe koja gleda na svoga bližnjega u potrebi,a  molitva je hrana milosrđa. Gospa je uz nas u svim našim potrebama, u radostima, bolima… Trebamo vjerovati i to baš onda kada smo u velikim potrebama duše i tijela. Nije pravo ako mislimo da je Gospi bilo lako i jasno u svim situacijama, ona je rasla u odanosti u vršenju volje Božje i prihvaćanju situacija u kojima se našla.

Božja otajstva se otkrivaju vjerujući, zato mi koji se utječemo njoj vjerujemo da je tu uvijek uz nas pa i onda kada nas snađu poteškoće i razni križevi. Utječimo se Mariji, pozovimo je neka bude uz nas da nam pomogne ići kroz život.

Bezgrešna Djevice, kćeri odabrana, srce bez ljage, puna samilosti, najmudrija Djevice, Ženo najveće hrabrosti, moli za nas!

Nakon zajedničkog promišljanja nastavili smo molitvu krunice i Vječnu devetnicu.

Po lijepom običaju u blagovaonici smo nastavili druženje i obogatili jedni druge svojim iskustvima. Vrlo živ, iskren i obiteljski ugođaj. Svako je imao nešto za reći  te su jedni druge čuli, osjetili i prihvatili. Osjetila se obostrana  ljubav, ljubav Bezgrešne prema vjernicima i naša vjernička prema Bezgrešnoj. Jedna je mlada gospođa ispričala o svome životnom hodu i kako  je došla do Čudotvorne medaljice, a potom o svome bolesnom dječaku starom svega nekoliko mjeseci. Rođen je sa dg. „APERTONOV SINDROM“. Teška  i rijetka bolest. Već ima  ugovoren termin operacije u Parizu za 07. 11. u  klinici je nekoliko minuta udaljena od Svetišta u Rue du Bac. Preporučila se u molitve te obećala sa sinom  sve nas  ovih dana prinijeti Bezgrešnoj. Molit ćemo da jače zasjaju zrake milosti iz Gospinih ruku. Dogovorili smo se do našeg Blagdana posjetiti dvije bolesne starije gospođe koje same žive u njihovim stanovima, vjerno nose medaljicu i svakodnevno se mole  Bezgrešnoj od Čudotvorne medaljice.

Izvijestili smo zajednicu o posjeti Štovateljima u Dračevcu kod Splita i o njihovom radu i zalaganju oko štovanja Bezgrešne, širenja Čudotvorne medaljice i o apostolatu. Našoj obitelji se priključilo novih članova. Bezgrešna nas neizmjerno razveselila.

Trodnevna priprava za blagdan Blažene Djevice Marije od Čudotvorme medaljice počinje 23. 24. i 25. studeni u večernjim satima, 17:40h započinjemo molitvom Vječne devetnice, a nakon toga sv. Misa koju će predvoditi vlč. Anđelko Katanec. Proslava Blagdana bit će u subotu 26.11. u isto vrijeme. Dobro nam došli! S. Magdalena Barešić

(120)