SVETKOVINA PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE U STRMCU

   Evo i opet javljamo se sa jednim posebnim događajem koji vjerujem postoji jedino u Specijalnoj bolnici sv. Rafael na Strmcu. Nigdje drugdje u Hrvatskoj, po bolnici se na Tijelovo ne pronosi Presveti Oltarski Sakrament.

   Na samu Svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo nakon svečane svete Mise već treću godinu za redom upriličili smo svečanu procesiju kroz bolnicu. Sjenice su postavljene na odjelima i krenuli smo s Presvetim Sakramentom kroz svaki odjel kako bi ga mogli počastiti i oni bolesnici koji leže na svojim posteljama i nisu mogli biti na Sv. Misi, a svi drugi pacijenti koji su sudjelovali na svetoj Misi išli su s nama u procesiji. Hodajući u procesiji pjevali smo i cijelom bolnicom se širio miris tamjana. Kad bi došli do sjenice koju smo mi upriličili na svoj način izmolili bih molitve kako već slijedi po obredniku i nerijetko čuli već pri samom blagoslovu zahvale naših pacijenata što im je Isus došao.

   Jedna gospođa koja leži nepokretna na intenzivnom odjelu rekla je:”Bože što sam ja doživjela da mi Ti sam dođeš u sobu i zaplakala je…”

   Evo tako smo mi na Tijelovo javno počastili Krista, među onima koji su mu najbliži u patnji. Neka nam svima Tijelo Kristovo bude na spasenje, a Krv Kristova jaka okrepa u svakoj životnoj potrebi.

 

s. Marija i s. Dragana

[slideshow_deploy id=’1246’]

(494)