Uskrsli Isuse ostani s nama

objavljeno u: Događanja, Izdvojeno | 0

Subota, 22. travanj, sedmi dan uskrsne osmine, jutro osvanulo sunčano i puno nade. Popodne će biti molitveni susret Štovatelja B.D.Marije Čudotvorne medaljice. Iako su danas  po mnogim župama pripreme djece za prvu sv. pričest i pogodno vrijeme za radove na vrtu i ostale obaveze mi nismo odustali pružiti vjernicima mogućnost doći u naš samostan i ponuditi im da se sa nama na tren zaustave od svakodnevice, rasterete i napune duše za dalje.

 

Žarko smo molili sa Majkom Marijom da uskrsnuli Isus ostane s nama jer nam je potrebna njegova prisutnost svakog trena. Da bi preobražavao naš život u radost u kršćanstvo u pobjedu, na što smo i pozvani po krštenju, a zaduženi po muci smrti i uskrsnuću Isusa Krista. Mi kršćani smo pozvani već na ovome svijetu živjeti uskrs služeći Bogu i bližnjima po Kristovim ranama. Trudimo se kroz smrt vidjeti život, kroz grijeh oprost, kroz razdor jedinstvo, kroz rane slavu, kroz čovjeka Boga, kroz Boga čovjeka, kroz sebe sve koje susrećemo.

 

Molitveni susret je započeo u uobičajeno vrijeme u šesnaest sati. S. Cecilija je imala izlaganje o Uskrsnoj radosti koju trebamo spoznati, unijeti u sebe i po njoj živjeti.

Uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Otajstvom, potom molitva Vječne devetnice BDM od Čudotvorne medaljice.

U našoj blagovaoni smo imali druženje i dogovor o hodočašću dragoj Gospi na Trsat.

Hodočastili  bi 27.05. 2017.  a detaljnije infrmacije će  zainteresirani dobiti sms-om.

 

Naša Gospo od Čudotvorne medaljice, moli za nas.

Piše: s. Magdalena Barešić

 

[slideshow_deploy id=’5085’]

 

(81)