ŽELIM BITI SRETAN!

objavljeno u: Izdvojeno | 0
U subotu 25.03. u našem samostanu u Blaškovcu okupili su se mladi iz raznih župa na Duhovnu obnovu. Mladi su razmišljali i nadahnjivali se upravo na ovoj temi: Želim biti sretan!
Sudjelovali su mladi iz Blaškovca, Malešnice, Donje Lomnice, Velike Gorice i Moravča.
Voditelj Duhovne obnove bio je vlč. Saša Jozić, župnik iz Odre Sisače. Svojom vedrinom te znalačkim pristupom mladima posvjedočio je da je uistinu sretan.
Tihom, nenametljivom nazočnošću naš župnik kao dobri otac tijekom dana je pratio svoje mlade što je njima puno značilo. Vrijedno je istaknuti da je sve mlade ručkom počastio upravo njihov župnik na čemu mu od srca zahvaljujem.
Važnu ulogu odigrala je i naša s. Jelena u pripremi radionica, animiranju pjevanja u sv. Misi i naravno svojom prisutnošću.  Mlade je kratko posjetio i pomogao ispovijedati vlč. Josip Vragović koji je niz godina vodio ove duhovne obnove. Naravno to im je bilo jako drago, a vjerujem i njemu..
Neka je hvala i slava dobrom Bogu i svima koji su doprinijeli da ova Duhovna obnova bude posebna – kako rekoše mladi na kraju.

Doživljaj duhovne obnove  djevojke Marija Kotarski

U subotu, 26. ožujka, u samostanu naših Marijinih sestara u Blaškovcu održana je korizmena duhovna obnova za mlade. Tema duhovne obnove bila je sreća, a predvoditelj je bio vlč. Saša Božić, koji djeluje u Sisku, kapelan je  sisačke i petrinjske bolnice i povjerenik za bolesnike i starije i nemoćne Sisačke biskupije.
Sudionici duhovne obnove bili su mladi različite dobi, razlučite razine obrazovanja: osnovnoškolci, srednjoškolci, studenti i radnička mladež. Bilo nas je iz raznih krajeva: iz naše župe sv. Benedikta, iz Moravča, iz Malešnice… Rekla bih da je raznolikost grupe dodatna komponenta koja je ovaj susret obogatila. Unatoč razlici u godinama, u interesima, u profesijama, nekako se osjetilo zajedništvo i svi smo mogli vrlo lijepo surađivati. Radili smo različite zadatke, poslušali zanimljiva predavanja… Vlč. Saša i s. Ivana su se stvarno jako potrudili da tema bude dobra i svrsishodna, svima razumljiva i pristupačna.
Sudjelovala sam već prije na duhovnim obnovama u župi, ali moram reći da mi je ova dosad najbolja na kojoj sam bila. Najbolja je zato što je osim duhovne komponente prvi put bila prisutna i psihološka, duhovna obnova je imala i psihološki karakter i radionice su bile baš takve, psihološko-teološke. Osim što smo razgovarali o sreći kao o Božjem daru, kroz zadatke i grupni rad imali smo priliku promisliti o nama samima, analizirati dobre i loše osobine koje imamo… To je nešto što mi se zaista svidjelo. Osim toga sam i naučila nešto novo što nisam znala dosada da postoji (vrste sreće), a na konkretnim primjerima imali smo priliku zaista i doživjeti svaku pojedinu vrstu…
Duhovna obnova je bila posebna, vjerujem  da je svakom od nas koristila i da smo dobili nešto što ćemo moći primijeniti u životu. Hvala sestrama i velečasnom na organizaciji, a posebno hvala dragom Bogu koji nam je kroz duhovnu obnovu dao mnoge darove i spoznaje. Od srca se nadam da to nipošto nije posljednja duhovna obnova i da će ih biti još. Ovakvi događaji i rad s nama, udahnivanje života u župnu zajednicu su zaista potrebni i hvalevrijedni.
Priredila: s. Ivana Vidoš

[slideshow_deploy id=’5073’]

(100)