novosti_20150906

200 godišnjica rođenja majke Leopoldine Brandis

Provincija družbe Kćeri Kršćanske ljubavi u Grazu je organizirala 5 i 6. rujna program prigodom 200-godišnjice rođenja majke Leopoldine Brandis. Sudjelovale su sestre Kćeri kršćanske ljubavi iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Rumunije i mi Marijine sestre iz Hrvatske i Slovenije. Hrvatsku provinciju su predstavljale s. Cecilija Firić, s. Marija Babić, s. Magdalena Barišić i s. Jelena Lončar.

Između ostalih predavanja o izvanrednom životu Majke Leopoldine s. Cecilija Firić je imala izlaganje o našoj utemeljiteljici Majci Leopoldini: „Tko je nama Marijinim sestrama Majka Leopoldina Brandis“? Izlaganje je bilo lijepo prihvaćeno.

Nakon objeda slijedila je točka obilaska kripte gdje se nalazi grob naše utemeljiteljice, zatim razgledavanje arhiva i muzeja u kojem su pohranjene mnoge stvari iz vremena kad je utemeljiteljica živjela.

Zatim je u crkvi sestara održana zahvalna molitva i blagoslov s Presvetim.

Poslije smo nas nekoliko posjetile crkvu gdje je majka Leopoldina krštena, i kuću u koju su došle prve sestre iz Münchena.

Povratak u Zagreb je slijedio i prošao u razmjenjivanju dojmova i utisaka o susretu i programu koji je pokazao ljepotu zajedništva i različitosti nas sestara koje se i danas nadahnjujemo njezinim primjerom i izvanrednim životom.