novosti_o_20150523

Belišće – Otvorena godina suradnje vinkovske obitelji

Koordinacija početka godine suradnje Vinkovske Obitelji u Slavoniji započela je uoči Duhova 23. svibnja 2015. g. u Belišću misnim slavljem koje je predvodio vlč. prof. Josip Vrančić rodom iz Tovarnika sa službom na Teološkom fakultetu u Đakovu. Zbor mladih Ivana Pavla II iz Ladimirevaca inače zbor Udruge sv. Vinka Paulskog koji vodi predsjednica mladih konf. sv Križa iz Ladimirevaca uljepšao  je sv. misu i daljnji tijek druženja. Okupljanju i sv. misi nazočili su s. Kaja Ljubas provincijalka Marijinih sestara Čudotvorne medaljice iz Osijeka, s. Ana Gashi također iz reda sestara ČM iz Nove Kapele, koordinator Vinkove Obitelji za Slavoniju (iz Udruge sv. Vinka Paulskog) Zdenko Bešlić, i predsjednik Udruge sv. Vinka Paulskog Igor Pranić te članovi 11 konferencija sa ovog područja što je ukupno sa zborom činilo 55 osoba na slavlju.

Nakon misnog slavlja predstavljajući sve goste Ivana Pušić je pozvala goste da pozdrave nazočne što je i učinio prvi Igor Pranić u ime Udruge sv. Vinka P. naglašavajući da zajedništvo u djelovanju čini snažniju potporu onima koji nas trebaju i čekaju da im svjetlo Duha svetoga dođe kroz nas sve. Provicijalka Marijinih sestara ČM Kaja Ljubas je također dobivši riječ istaknula ljubav prema bližnjemu i ponudila suradnju svima nama govoreći o potrebama suradnje i šire. s. Ana Gashi sestra iz Družbe Marijinih sestara ČM koja radi i djeluje u Novoj Kapeli naglasila je da je oduševljena današnjim okupljanjem te je predstavila družbu Marijinih sestara Čudotvorne medaljice. Stoga mi želimo proširiti duh ljubavi svi zajedno i stvarati mrežu ljubavi gdje god možemo.

Pozvani smo svi skupa da nekim svojim primjerom posvjedočimo kako smo ušli u Udrugu… Završavajući boravak u crkvi s. Ana je pročitala molitve sv. Vinka te uz radost i pjesmu smo otišli na malu zakusku. Vlč. Vrančić nam je posvetio medaljice koje smo dobili na poklon od sestara i nakon toga smo se okrijepili te pošli put svetišta sv. Ane u Bistrince pored Belišća gdje smo molili krunicu i slavili Duha Svetoga, molili zagovor majku naše Blažene Djevice Marije sv. Anu. Bili smo zaista svi obasjani milošću Duha te smo se u takvom raspoloženju uputili kućama.