Mjesto Blaškovec pripada gradu sv. Ivan Zelina, Zagrebačka županija. U tom malom mjestu udaljenom 400 metara od glavne prometnice Sesvete – Donja Zelina smješten je samostan Marijinih sestara čudotvorne medaljice. Samostan su za duhovne potrebe toga kraja izgradile sestre Kćeri Mudrosti iz Italije. Početkom ratnih zbivanja u Republici Hrvatskoj, sestre se povlače Italiju, a samostan ostavljaju Marijinim sestrama sa nakanom da služi svrsi za koju je izgrađen, a to je održavanje duhovnih obnova, duhovnih vježbi itd.

Povlačeći se iz buke svijeta u tišinu samostana tražeći Gospodina u osobnoj i zajedničkoj molitvi do sada su se izmjenjivale različite grupe, svih dobnih skupina. Dio samostana okružen je šumom koja daje svježinu i mir, a u dvorištu kip Gospe Čudotorne medaljice poziva da svoje potrebe izručimo našoj Nebeskoj Majci.

Samostan sadrži 9 jednokrevetnih soba 3 dvokrevetne i 6 trokrevetnih soba
Kapelica koja je posvećena Mariji Kraljici ima sjedećih mjesta oko 60
U blizini samostana je župna crkva i svakodnevna sv. Misa što je velika prednost za grupe koje dođu bez svećenika voditelja.

Dvorana ima 30 sjedećih mjesta, projektor, platno, DVD uređaj, TV, aparat za fotokopiranje,
Blagavaona ima 40 sjedećih mjesta
Mogućnost korištenja bežičnog interneta

Sestre svojom požrtvovnošću i radošću pripremaju po dogovoru doručak, ručak i večeru. Po dogovoru postoji mogućnost i za kavu u pauzama.

Zbog blizine Gospina Svetišta, Marije Bistrice, mogu će je organizirati hodočaće pješice ili kojim drugim prijevoznim sredstvom.

Želite li kod nas organizirati duhovni susret, jednodnevni ili višednevni javite se poglavarici samostana s. Ivani Vidoš, adresa:

Blaškovečka 11,  Blaškovec
Tel. 01/206-50-22
Mob. 099/825-09-25
Email: vidos.ivana@gmail.com

Galerija fotografija: