m_20211016_160738(0)

Breznički Hum-Duhovna obnova za mlade

Danas je u Brezničkom Humu u župi sv. Martina, vlč. Josipa Vragovića održana duhovna obnova za mlade iz susjedne župe Blaškovec i mladi iz Brezničkog Huma i okolice.

Okupilo se oko 20-tak mladih. Duhovnu obnovu na temi: “Hrabri budite!” u organizaciji Marijinih sestara čudotvorne medaljice priredila je s. Ivana Vidoš, povjerenica za mlade pri našoj Družbi.

Uvodno predavanje započeo je domaćin vlč. Josip Vragović dajući naglasak na odvažnost i hrabrost u odlukama na puteve kojima nas Bog zove i nudi. Bog pred nas stavlja mnoge životne vrijednosti, izbore i puteve, bilo da se odlučujemo na život u braku ili Bogu posvećeni život bitno je uvijek biti i ostati oslonjeni na Boga, tada svaki naš izbor i put imao smisao i sigurnost. Nakon diskusije bila su dva životna svjedočanstva:
Svjedočanstvo muža i žene-poziva na brak i obiteljski život i svjedočanstvo redovničkog poziva Bogu posvećene osobe. Poslije podne je bio upriličen sakrament sv. ispovijedi, sv. misa i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Susret je završio u radosnom zajedništvu i želji da se što prije ponovi.

                                                                                                     s. Dragana Petrović