Prvotna ideja je bila okupljati ljude dobre volje koji štuju i nose Čudotvornu medaljicu, slijedeći obaveze svakog Štovatelja – činiti dobro oko sebe, biti mirotvorac u obitelji, okolini i na poslu, štovati BDM i s pouzdanjem nositi Čudotvornu Medaljicu i Njoj se utjecati. Počeli smo u manjem broju nalazeći se svake zadnje subote u mjesecu kod sestara na Srebrnjaku 15, gdje bi bila održavana predavanja o životu Blažene Djevice Marije i svete Katarine Laboure kako bismo dublje doživjeli marijansku pobožnost te milosti koje nam je Majka dala i nastavlja davati preko Čudotvorne Medaljice, molitva Vječne Devetnice te druženje netom iza. Potom su se zajednice štovatelja počele skupljati i u drugim mjestima: Osijek, D.Miholjac, Nova Kapela, Štivica, Splita.

Malo po malo naša mala zajednica raste, upoznaje se i već sada, djelujući pune tri godine sa ponosom promatramo kako uvijek na našim susretima fali koja stolica više. Poput prave obitelji nakon naših susreta zajedno molimo, podijelimo jedni drugima neka iskustva i potrebe, svjedočanstva i razmijenimo koju društvenu temu uz kolačiće. Možda bi nekima djelovali kao skup bakica koji nemaju gdje izgubiti subotnje popodne, ali bi se prevarili. Naša mala obitelj je stvarna, djelotvorna i vesela. Trudimo se sadržajem obogatiti kako duhovni, tako i naš svakodnevni život gdje se u poteškoćama utječemo Mariji, učiteljici života. Sigurno da i njoj nije bilo lako u ono vrijeme boriti se sa svakodnevnim situacijama, ona nije bila upoznata sa budućnošću, nego je strpljivo i s pouzdanjem, dan po dan, svoj život prikazivala Bogu na što i nas poziva.

Rad u našoj zajednici je kreativan: dijelimo medaljice, s nekim Štovateljima komuniciramo putem pošte, medija, posjećujemo one koje nisu u mogućnosti dolaziti, organiziramo hodočašća, slavimo Trodnevnicu i blagdan Ukazanja sv. Katarini tj. blagdan Bezgrešne od čudotvorne medaljice, sa bogatim duhovnim pripremama, u duhu Božića iščekujemo malog Isusa, u križnim putevima susrećemo Isusa, uvijek smo tu jedni za druge. Upisujemo svoje članove u naše knjige, evidencije, pratimo potrebe i situacije te molimo jedni za druge u potrebama, stalno razvijamo metode kako i na koji način nenametljivo uključiti svakoga u naš apostolat.

U tome nas vode i usmjeruju Marijine sestre Čudotvorne medaljice kojima je Gospa po Katarini Laboure i njihovoj utemeljiteljici sestri Leopoldini, stavila u zadatak štovanje Bezgrešne i širenje Čudotvorne medaljice. Radosni i ponosni što možemo biti dionici njihovog apostolata i karizme neizmjerno smo im zahvalni.

Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu upoznati Mariju, i da rašire ruke za toliko blago koje nam je odlučila dati. Čudotvorna Medaljica nije amajlija već znak Njene milosti koju samo trebamo pitati, kako je sama Gospa preporučila: „Tko bude nosio ovu medaljicu s pouzdanjem primit će mnoge milosti!“

Dala je upute kako je dati kovati, s rukama raširenim prema nama i zrakama milosti kojima nas želi obasjati i darivati, okrunjena s dvanaest zvijezda kao dvanaest plemena Izraelskih, na poleđini srce Isusovo i srce Marijino, Isusovo probodeno mačem a Marijino probodeno trnjem, zauvijek zajedno, u trpljenju i u slavi.