novosti_o_20160622

Čuj molitve vruće ove…

U ukazanju sestri Katarini Laboure 1830. Gospa je naglasila kako su vremena vrlo zla, kako  će se prijestolja rušiti i kako će se sve vrste zla sasuti na zemlju.  Vrlo je  bitno to što  je Bezgrešna pokazala rukom prema Svetohraništu i pozvala da će svi koji dođu k Isusu dobiti od njega sve milosti i utjehu, a zajamčila i svoj zagovor.

Sjetila sam se  naše Domovine Hrvatske i trenutne situaciju u njoj stoga smo sa vjernim štovateljima BD Marije odlučili poći na hodočašće u naše Hrvatsko nacionalno svetište u Mariju Bistricu i tamo sa Majkom moliti za narod Hrvatski. Pošto je 22.06. neradni dan odlučili smo se za hodočašće. Osobnim automobilima smo krenuli put Marije Bistrice. Pet automobila  sa Srebrnjaka i tri s drugih strana grada pa smo se našli na cilju. Tako nas se već u 9.30. pred crkvom sakupilo trideset i troje.

Pošli smo na kalvariju izmolili Križni put, pobožno i svečano. Od postaje do postaje s jutarnjim zrakama sunca i laganim povjetarcem svi smo aktivno sudjelovali. Molili Isusa da nam pomogne slijediti Ga ljubeći čovjeka. S nama je bila Bezgrešna to smo svi osjetili, a i pozvali smo je da s nama druguje u našem hodočasničkom danu. Sama je obećala da ce sipati obilje milosti na one koji je za to zaištu. Nadamo se da smo upalili par milosnih Marijinih dragulja koji nisu sijali na njenim prstima.

U jedanaest sati smo slavili sv. Misu koju je predslavio bistrički župnik vlč. Zlatko Koren. Na početku sv. Mise nas je pozdravio kao grupu hodočasnika koji su došli sa Marijinim sestrama Čudotvorne medaljice i uključio nas sve u slavlje sv. Mise. Propovijed je bila jasna i kratka. Predočio nam je Mariju kao „dušu“ bez koje ne možemo živjeti, a kamoli nositi životno breme,  pozvao nas je da se  s njom združimo i da se ničega ne bojimo.

Nakon okrijepe duše okrijepili smo i naše tijelo „hranom iz torbe“ a blagovaonica nam je bila ugodna hladovina ispod Bistričke kalvarije. Prostrli smo stolove hranom koju smo svi pripremali. Osjetilo se toplo i obiteljsko zajedništvo. Lijepo smo se družili jer je u zajedništvu bilo gospođa sa dugogodišnjim životnim iskustvom, mladi bračnih parova, djevojaka i djevojčica, pa čak i malene dječice na rukama.

Nakon odmora i okrijepe smo lagano otišli u Svetište. Dočekala nas je naša Gospa u sjaju upaljenih svijeća na oltaru. Izmolili smo radosno otajstvo krunice i Vječnu Devetnicu u čast naše Gospe od Čudotvorne medaljice. Obilazeći oko Gospinog oltara i opraštajući se od nje uključili smo i potrebe naše Provincije i nova duhovna zvanja. Sretni smo se uputili se svojim kućama puni duhovnih radosti. Vjerujemo da je Majka prikazala svome Sinu sve nas, naše zahvale, molbe, suze i cijeli svijet kako je i obećala s. Katarini, a i mi smo iskusili njen majčinski zagovor.

Hvala ti Majko što nas voliš, vodiš, svaki put iznenadiš i razveseliš onako kako ti samo znaš.

s. Magdalena