Dodjela prve diplome na studiju “Teologija posvećenoga života”

20. svibnja 2016. tijekom posljednjeg radnog vikenda u akademskoj godini 2015./2016. dodijeljena je prva diploma na Studiju “Teologija posvećenog života” (TPŽ).

Prva diplomantica s. Senassou Adeline Houffon dolazi iz Afrike, iz male države Benin. Članica je Hrvatske provincije Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice.

U prigodnom svečanom slovu, ravnatelj Studija i provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa mr. sc. o.Srećko Rimac, u svoje ime, uime predstojnika prof. dr. sc. o. Jure Zečevića koji, zbog druge važne dužnosti nije bio u mogućnosti nazočiti ovom radosnom trenutku i uime svih predavača, srdačno je čestitao sestri Adeline, zaželjevši joj puno Božjeg blagoslova i  izrazivši nadu da će joj stečeno znanje biti na korist u budućem poslanju koje joj Gospodin povjerava, kako u Hrvatskoj, tako i u Beninu.

Na kraju su svi nazočni radosnom pjesmom zahvalili dragom Bogu, Hrvatskoj konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica na čiji poticaj je osnovan Studij TPŽ, ocima karmelićanima, provincijalki i susestrama s. Adeline,  te prvoj diplomantici na njezinoj marljivosti, trudu, otvorenosti za zajedništvo i na lijepom druženju u protekle dvije godine.