novosti_o_20161023

Dračevac filijala župe Mejaši

Moj djever i ja imali smo za vikend planiran posao u Splitu. U razgovoru sa s. Magdalenom dogovorili smo se da i ona pođe s nama u subotu ujutro, pa da u nedjelju 23.10. posjetimo zajednicu Štovatelja BD Marije u Dračevcu. S nama je putovao i moj sin Gabrijel. Samo putovanje bilo je ugodno, a samim tim da u Splitu žive moji roditelji i brat vodio nas je i taj osjećaj sigurnosti.

U nedjelju, 23. listopada 2016. zaputili smo se u Dračevac, filijalnu malu kapelicu župe Mejaši. U 9.30h zajedno s vjernicima smo molili krunicu te slavili sv. Misu koju je predvodio kapelan Ante Bitunjac, koji je zadužen za vjernike te filijale. Kapelica je bila ispunjena vjernicima različitih uzrasta koji su bili jedno u pjesmi i molitvi. Nakon sv. Mise s. Magdalena je sa kapelanom imala kratki susret i upoznala ga sa razlogom dolaska u Dračevac, premda je on već bio upoznat s molitvenim susretima te male zajednice.

Sestra Magdalena održala je kratko predavanje i o Čudotvornoj medaljici, njezinu povijest i nastanak, navodeći tako primjere čudesa kojima je Medaljica bila glavni uzrok. Također je sažeto govorila o nastanku Družbe Marijinih sestara Čudotvorne Medaljice, o radu i apostolatu sestara te načinu na koji djeluju. Bilo nas je 20-ak okupljenih koji smo radosno slušali i upijali svjedočenje sestre.

Dračevac, kao prvi naš ogranak koji samostalno živi i djeluje, broji nekih 20-ak članova koji se svaka dva tjedna ili jednom mjesečno okuplja kako bi molili krunicu i Vječnu devetnicu. Povremeno pomažu potrebite. Ukratko sam i ja rekla par riječi o radu nas Štovatelja laika koji se okupljamo na molitvu u samostanu na Srebrnjaku 15. u Zagrebu svake zadnje subote u mjesecu i općenito o našem radu i apostolatu, motivirajući prisutne kako da krenu dalje i da imaju naše podrške i molitve.

Pojedinačno smo se i upoznavali, razgovarali, dijelili Čudotvorne medaljice, pristupnice, Vječne devetnice te smo razmijenili kontakte i odredili neke smjernice rada. Zajednici smo darovali knjigu „Marijina šutnja“ životopis Majke Marije. Štovatelji će čitati po jedan ulomak iz te knjige kako bi mogli dobiti poticaj i duhovnu snagu za svoj svakodnevni život i okupljeni izmoliti krunicu i Vječnu devetnicu. Također smo obostrano razmišljali kako bi bilo moguće ostvariti zajednički susret u Zagrebu za proslavu blagdana BDM Čudotvorne medaljice. Podijelili smo i neke obaveze vezano za rad zajednice, izvješća, upis članova itd.

Od srca zahvaljujemo na srdačnosti i dobrodošlici te svima želimo obilje Božje milosti i neka sve prati zagovor naše Nebeske Majke Marije. Marijo, hvala Ti na novoj obitelji!

Tanja Ćurić