m_pred_1

Susret kućnih poglavarica i provincijalnih savjetnica na razini Hrvatske provincije Marijinih sestara

Susret kućnih poglavarica i provincijalnih savjetnica na razini Hrvatske provincije Marijinih sestara

U Zagrebu od 24 – 26 siječnja 2020. održan je godišnji susret kućnih poglavarica i savjetnica na razini provincije. Tema susreta je bila „Zajednica – mjesto rasta u svetosti“. U petak 24. siječnja sestre su se okupile u zajednici Durmitorska 4.

Prvi dan susret je animirala s. Marija Babić, provincijalna savjetnica koja je održala niz poticajnih predavanja u koje je uspješno uvela sestre u plodnu diskusiju. Važno je istaknuti tri „stupa“ redovničkog života: Duhovnost – zajedništvo i poslanje koji su bili glavna okosnica predavanja i diskusije. Naš hod prema svetosti događa se u zajednici i zajedništvu svih sestara, što je suprotno individualizmu koji je u svijetu, a ima utjecaja i na nas. U otvorenom razgovoru kroz pitanja i prijedloge osjetila se pomoć i vodstvo Duha Svetoga te su svaka od sudionica susreta dobile novi polet i ohrabrenje za daljnje služenje Bogu i svojim sestrama.

Drugi dan susreta vodila je s. Kaja Ljubas, provincijalna poglavarica koja je lijepo i iscrpno iznijela duhovno stanje i događanja u Provinciji kroz proteklu godinu te financijsko izvješće.

Zahvalila je svim sestrama, osobito kućnim poglavaricama za sav uloženi trud i žrtve koje ulažu u dobro i napredak naše Provincije i Družbe. Posebno je zahvalila s. Jelici Jukić, poglavarici i svim sestrama zajednice u Durmitorskoj koje su nas jako lijepo primile i ugostile.

Hvala Bogu i našoj Nebeskoj Majci za ovaj susret i za sve primljene milosti, produbljeno zajedništvo među sestrama i poticaje na ustrajni hod prema svetosti.

                                                                                           s. Samuela Markanović