m_IMG_20220226_122120

GDJE JE BIO BOG – SUSRET PREDSTOJNICA

Danas je u zajednici Durmitorska u Zagrebu bio susret svih predstojnica Hrvatske provincije. Bilo je prisutno nas 14 sestara zajedno sa sestrom provincijalkom s. Samuelom Markanović. Ove godine bila je i naša časna majka s. Kristina Rihar iz Slovenije.

Prije podne s nama je bio p. Tomislav Rukavina.  Zajedno smo razmišljali o identitetu i osobnom pozivu nas redovnica. Pater Tomislav je sve ovo „ispredavao“ na jednostavan, jako zanimljiv i živahan način sa puno životnih primjera.  Nakon kraćeg govora sve bismo ponovili kroz kratku vježbu i onda napravili osvrt. Jako praktično i zanimljivo. Glavno pitanje bilo je „Gdje je bio Bog?“

A danas smo mogli uočiti da je bio tu s nama; u zajedništvu, u slušanju, dijeljenju vlastitih iskustava, u euharistiji, u zajedničkom ručku, u dobroj juhi. Da Bog je s nama, sada, i zauvijek. S nama je kao izvor života, izvor našega identiteta, kao istina da smo voljeni savršenom vječnom ljubavlju. A posljedica toga je da i mi smijemo i možemo voljeti takvom ljubavlju kojom smo stvoreni. Puno je toga bilo rečeno i dotaknulo nas u tom središtu duše. Od tuda trebamo promatrati sve. Iz te dubine, iz ljubavi.

Dotaknuli smo se i pitanja zvanja, karizme i načina kako svjedočiti drugima Božju ljubav…? Mislim da je odgovor u  gore napisanim rečenicama. Poslije podne bilo je određeno za susret s provincijalkom i za razna praktična pitanja koja se tiču naših zajednica. Bogu hvala za cijeli današnji dan i sve darovano.

                                                                                                  s. Jelica Jukić