novosti_20151107

Hodočašće Marijinih sestara na grob utemeljiteljice majke Leopoldine Brandis

U subotu 07. studenog. 2015. obje provincije (Hrvatska i Slovenska) Družbe Marijinih sestara hodočastile smo u Graz na grob naše utemeljiteljice Majke Leopoldine Brandis. S ponosom u srcu i molitvama na usnama pridruživale su nam se sestre u autobus koji je krenuo rano ujutro iz Osijeka, već prema mjestu djelovanja: Nova Kapela i Požega, Strmac i Zagreb.

Krenuli smo sretni i puni dojmova iz ove godine koja pomalo odmiče kraju. Proslavili smo 200 godišnjicu rođenja Majke Brandis, proučavali njezin život i otvorili su se samim Božjim darom novi vidici našoj budućnosti. Najponosniji smo što je pokrenut postupak za njezino proglašenje blaženom.

Došli smo u Graz da iskažemo zahvalnost onoj koja se otvorila Božjim poticajima i ostvarila Božji naum. Došli smo u Graz da vidimo mjesta kojim su hodale naše sestre prije nas. A možda prije svega došli smo u Graz da izmolimo od Boga po zagovoru naše utemeljiteljice Majke Leopoldine zajedničke milosti za našu Družbu, a sigurno i da prikažemo svoje osobne nakane.

Pri dolasku su nas srdačno dočekale naše susestre, sestre Kćeri Kršćanske ljubavi i uputile nas u kapelicu gdje smo zajednički izmolile krunicu, a zatim imale sv. Misu koju je predvodio naš spiritual p. Dario Grbac.

Zatim smo ručale i otišle u dvoranu na predavanje jedne od sestara iz reda Kćeri Kršćanske ljubavi i slušale o bogatom djelovanju i životu naše utemeljiteljice. Sestra predavačica Krista Bauer nam je pokazala pisma koja je naša majka pisala. Bilo je lijepo gledati kako su sestre sa zanimanjem promatrale i s poštovanjem držale u rukama pismo koje je naša Majka pisala. I brzo je došlo vrijeme rastanka. Još jednom smo se spustile u kriptu molile u tišini na grobu Majke Leopoldine i zatim svi zajedno otpjevali pjesmu i krenuli sretni kućama. Ovim putem se zahvaljujemo našoj provincijalnoj poglavarici s. Kaji Ljubas na prekrasnoj organizaciji puta i svim sestrama koje su se trudile da imamo sve za okrepu. A prije svega hvala Bogu za neizmjerno lijepo vrijeme koje smo imali i za radost zajedništva koje smo svi mogli osjetiti. Kako je lijepo i ugodno kada sestre žive zajedno.

s. Dragana Petrović