novosti_o_20151108

Hodočašće župe Žepče u Bobovac i Komušinu

Povodom dana domovinske zahvalnosti, zbor župe sv. Ante Padovanskog bio je pozvan da vodi liturgijsko pjevanje na Bobovcu, starom gradu i utvrdi posljednje Bosanske kraljice Katarine Kosače Kotromanić. sv. Misu predvodio je kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju vojnog ordinarija RH Jurja Jezerinca i 40-tak svećenika. Velikom broju vojnika i policajaca pridružili su se i naši župljani. Budući da zbor već drugu godinu zaredom sudjeluje u ovoj svečanosti predstavnici policije uručili su s. Samueli, voditeljici zbora sliku koju je jedan djelatnik naslikao u znak zahvalnosti. Nakon Euharistijskog slavlja druženje je nastavljeno u prekrasnom prirodnom okruženju uz vojnički grah.

***********

A posljednje subote u mjesecu listopadu tradicionalno smo hodočastili u  Marijansko svetište Gospe Komušanske. Procesiju i Euharistijsko slavlje predvodio je biskup Franjo Komarica, a liturgijsko pjevanje vodio je naš župni zbor.

Iz župe Žepče organizirali smo jedan autobus vjernika u kojem su se nizale molitve i radosne pjesme. U nadahnutoj propovijedi a i u kasnijem spontanom obraćanju pristiglim vjernicima nakon završene procesije s Gospinom slikom biskup Komarica je ohrabrio vjernike da uvijek ostanu vjerni Isusu i Gospi te im rekao da bez obzira što će ih sotona napadati da će ih Gospa držati i održati u vjeri.

Vratili smo se srca puna radosti i zahvale za predivne trenutke toga dana, i za sve milosti koje smo primili.

Sestre iz Žepča