novosti_o_20171009_01

Katolik na svagdanjem zadatku

U subotu 07. listopada u Đakovu je održan seminar za animatore i suradnike župnih misijskih skupina Đakovačko-osječke nadbiskupije na temu“Katolik na svagdanjem zadatku.“ Program je počeo u 9 sati. Sve nazočne među kojima su bile i naše s. Dorotea, s. Ozana i s. Provincijalka pozdravila je povjerenica za župne misijske skupine s. Ignacija Ribinski i župnik župe Svih Svetih vlč. Tomislav Čorluka. Zatim je svoje izlaganje o „Misijskom poslanju Crkve u prvim stoljećima“ imao vlč. dr. Drago Tukara. U svom nagovoru dr. Tukara je naglasak stavio na misionarenje u 1-oj Crkvi koja je imala snagu i dušu koja ju je tjerala naprijed svima. Kršćanstvo je univerzalno, nije za jednog čovjeka nego za sve ljude – rekao je vlč. Tukara.

Nazočnima se obratila i s. Ignacija zahvalivši se svima na odazivu i dolasku. Sve nas je potakla na molitvu i nesebično žrtvovanje za misije. Također nam je posvijestila    činjenicu da smo svi ovdje došli jer nas ljubav Kristova goni i naše žrtve nisu uzaludne i bezvrijedne pred Bogom.

Na ovom susretu uz našu misionarku s. Doroteju bio je i don Ivan Stojanović, misionar u Gani. Potresno je bilo slušati ovo dvoje misionara koji su iznijeli svoje iskustvo dugogodišnjeg djelovanja u misijama svjesni da bez podrške i pomoći iz domovine ne bi mogli tako daleko otići i toliko dugo biti.

Susret je završio u dobrom raspoloženju i novom nadahnuću animatorima i suradnicima župnih misijskih skupina za nastavak nesebičnog žrtvovanja za misije u svojim župama.

Našu misijsku skupinu uz prije spomenutu s. Ozanu zastupale su gđa Željka Kifer i gđa Mira Horvat.