novosti_o_20180822_01

Marija kraljica

Blažena Djevica Marija Kraljica osobito je radostan blagdan za našu zajednicu u Blaškovcu, jer je naša kapela posvećena Mariji Kraljici.
I ove godine smo svečano proslavile taj blagdan.

Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Josip Vragović župnik iz Gornje Rijeke koji je od samih početaka povezan sa sestrama u Blaškovcu.
Osobita radost je što se i njegov bogoslov Luka, uskoro i đakon, pridružio slavlju.

I ako je bio radni dan i velika vrućina okupio se lijep broj naših vjernika, a Mariju Kraljicu svojim skladnim i zanosnim pjevanjem počastio je naš župni zbor.

Propovjednik se prisjetio svih onih koji su svoje živote ugradili u povijest ovog samostana te naglasio kako vjerojatno nikada ne bi bilo župe u Blaškovcu da nije ovog samostana.

Posebno me se dojmilo kada je vlč. Josip naglasio kako je Bog pogledao na ovo malo, neznatno mjesto Blaškovec, usporedivši ga sa neznatnim Nazaretom, i u njemu učinio velika djela.

Sebe i nas je pozvao da se ozbiljno i iskreno upitamo imamo li uistinu povjerenja u Boga poput Marije kako bismo bili spremni prihvatiti Božje izazove.

Ovakva događanja su uvijek poticaj za dalje ali i prilika za preispitivanje jesmo li ostale vjerene poslanju ove kuće i poslanju nas osobno?
Marijo, Ti budi naša Kraljica, Kraljica ovog samostana koji Ti je posvećen i prati nas u našem hodu do konačnog susreta sa Kraljem svega stvorenog!

s. Ivana Vidoš